Advance Acoustic MAX 450 integrált erősítő

Advance Acoustic MAX 450 integrált erősítőAz MAX 450 minden szempontból kielégíti az audiofil erősítőkre jellemző klasszikus funkciókat és technológiai elvárásokat. A készüléken található aljzatok többféle forráskészülék csatlakoztatását teszik lehetővé, így többek között MM hangszedővel szerelt lemezjátszó és több egyéb készülék is csatlakoztatható hozzá.

A MX450 készüléken egy USB bemenet is található. Ehhez akár közvetlenül is csatlakoztathat egy számítógépet, így a rajta tárolt audió fájlokat, vagy az Internet rádióadókat és a különféle WEB-helyeken elérhető, akár nagy felbontású zenei állományokat is HiFi minőségben hallgathatja. A MAX 450 analóg bemenetekkel is el van látva. Ide szintén számítógépet, a 3,5 mm-es sztereó jack aljzaton keresztül iPod lejátszót, az USB aljzathoz pedig PP3-as lejátszót csatlakoztathat.

A készülékbe épített «Cirrus Logic» 24 bites, 192 kHz-es konverter lehetőséget ad arra, hogy a készülék (2 koaxiális és 1 optikai bemeneten keresztül) közvetlen fogadni tudja 3 digitális forrás, pl. CD-játszó, DVD lejátszós, stb. jeleit.

Advance Acoustic MAX 450 integrált erősítő

Az előerősítő része leválasztható a teljesítményerősítő fokozatról, így például akár mélynyomót is a rendszerbe iktathat.

Az MAX 450 integrált erősítő esetében sem bíztunk semmit sem a véletlenre, mindegyik alkatrésze hangzásbarát, nagy teljesítményű toroid transzformátor gondoskodik benne a biztonságos energiatartalékról. A készülék kifinomult áramköri megoldási kedvenc zeneszámai legapróbb részleteit sem hagyják rejtve, nemes hangzással örvendezteti meg tulajdonosát.

Az MAX 450 integrált erősítő kategóriájában kimagaslóan jó megoldásként ismert. A készülék hátlapján kialakított „HIGH BIAS” forgó-kapcsoló megfelelő beállításával egészen 25 watt teljesítményig tiszta A* osztályban működtethető az erősítő. Ezen teljesítményhatár felett automa-tikusan AB** osztályú üzemmódra vált a készülék, ebben az üzemmódban csatornánként legfeljebb 120 watt teljesítmény leadására képes.

A (kiiktatható) Bass/Medium/Treble (mély/középmagas/magas) hangszínszabályozó révén az adott hangzáskörnyezetnek és egyéni ízlésének megfelelően állíthatja be a készülék hangszínét. iPod és az USB bemenet esetében pedig 4 előre programozott ekvalizálási görbe közül választhat, a High Level magas szint funkcióval pedig az iPod kimenet szintjéhez illesztheti a készüléket.

A fejhallgató aljzathoz csatlakoztatott fejhallgatóval késő éjszaka, mások zavarása nélkül is hódolhat a zenei élvezeteknek.

A készülék tartozékaként szállított infravörös távvezérlővel egyszerűen kezelheti és vezérelheti a MAX 450-es integrált erősítőt.

* Az A osztályú erősítés esetében a teljesítménytranzisztorok folyamatos áram alatt vannak, függetlenül attól,hogy éppen milyen teljesítménnyel dolgoznak (a MAX 450 esetében ebben az üzemmódban legfeljebb 25 watt lehet ez az érték), amely lényegesen javítja az erősítő dinamikus válaszidejét.
** Az AB osztályú erősítésnél a teljesítménytranzisztorok mindig az adott teljesítményigénynek megfelelő áramot kapják.

ERŐSÍTŐ

MAX 450

KIMENŐ TELJESTMÉNY (8 OHMON)

2 X 120 WATT

KIMENŐ TELJESTMÉNY (4 OHMON)

2 X 160 WATT

FREKVENCIA ÁTVITEL (-3 dB)

10 Hz - 65 kHz

HANGSZÍNSZABÁLYOZÁS

+/- 10 dB

TORZÍTÁS

< 0,15 %

JEL/ZAJ ARÁNY

> 90 dB

CSATORNA ELVÁLASZTÁS

> 100 dB

BEMENŐ IMPEDANCIA

10 KOHM

BEMENŐ IMPEDANCIA PHONO MM

47 KOHM

BEMENŐ SZINT (CD, AUX)

<550 mV

ERŐSÍTŐ BEMENŐ SZINT

1,25 VOLT

BEMENŐ SZINT iPod (magas szintű)

55 mV

ERŐSÍTŐ BEMENŐ SZINT

1,25 V

BEMENŐ SZINT PHONO MM

2,5 mV

USB A BEMENET

MP3

USB B BEMENET

Texas Instrument

AUDIO JELÁTALAKÍTÓ

24 bites, 192 kHz-es Cirrus Logic

HÁLÓZATI TÁPELLÁTÁS

115 - 230 V

ÁRAMFELVÉTELE MAX.

<500 W

TRANSZFORMÁTOR

500 VA

MÉRETEI (MAGAS X SZÉLES X MÉLY)

17,7 X 43,5 X 38 CM

BRUTTÓ / NETTÓ TÖMEGE

11,4 kg