Cocktail Audio HA500H

 

Csúcsteljesítményű hibrid fejhallgató erősítő, DAC, előerősítő és aszinkron USB DAC az audiofilek számára. Élvezze az elektroncsövek által biztosított csodaszép, meleg hangzás és a félvezetős elektronikának köszönhető tiszta, dinamikus megszólalás harmonikus egységét! A HA500H természetes és nagyszerű hangja el fogja varázsolni a zeneszeretőket és az audiofileket.                                          

 

ELEKTRONCSÖVES ÉS FÉLVEZETŐS HIBRID ELEKTRONIKA

Mi fán terem a HA500H

A HA500H egy audiofil minőségű hibrid fejhallgató erősítő, egy DAC, egy előerősítő és egy aszinkron USB/DAC egy dobozba építve. Kettő (2) ECC82-es elektroncső dolgozik benne, a fejhallgató előerősítő félvezetős műveleti erősítő és egyben ez a készülék előerősítő kimenetét kiszolgáló egység is. A teljesítményerősítő félvezetőkből készült tranzisztoros kapcsolás. Ennek megfelelően az előerősítő kimeneten az elektroncsövek kellemesen meleg, természeteses hangzását és a kiváló műveleti erősítő nyújtotta stabilitást élvezheti, a készülékhez csatlakoztatható hangsugár-zók meghajtásáról pedig a félvezetős teljesítményerősítő fokozat gondoskodik.

Minden zenének saját karaktere van. Egyes felvételeket tisztán és dina-mikusan célszerű megszólaltatni, míg más zenei felvételek esetében a lágy, meleg hangzás nyújtja a legnagyobb élvezetet. A HA500H esetében mindkét megszólaltatási lehetőség adott, így a hallgatni kívánt zenének, vagy egyéni ízlésének, hangulatának legjobban megfelelő üzemmódot választhatja.

A HA500H esetében a kimeneti impedancia is állítható (magas és alacsony érték közül választhat), így a fejhallgatójának legjobban megfelelő állásban élvezheti a készülék tiszta, dinamikus hangját.

A készülékbe kettő (2) Sabre32 ES9018K2M DAC áramköri lapkát építettünk (csatornánként egyet-egyet), emellett egy többmagos mikrove-zérlő vezérli a csúcsteljesítményű USB audió DAC működését. Az analóg és a digitális áramkörök tökéletesen el vannak szigetelve egymástól. A készülék áramköreinek tápellátásról egyedileg tervezett, több egységből álló kapcsolóüzemű tápegység és egy nagy teljesítményű toroid transzformátor gondoskodik. A homokfúvott, elegáns megjelenésű készülékházat CNC gépekkel munkáltuk meg. Mindezek együttesen eredményezték, hogy a HA500H dobozában egy referencia minőségű hibrid erősítőt, egy DAC egységet, egy előerősítőt és egy aszinkron USB DAC egységet tudtunk egyesíteni, egy szemet gyönyörködtető készülékházba építve. A megfizthető árszínvonalon kínált készüléket elsősorban az audiofil igényű közönségek szánjuk. 

 

 

A jobb és a bal csatornán egy-egy ESS Sabre32 ES9018K2M DAC áramköri lapka végzi a digitális/ analóg jelátalakítást. 

Kettő (2) Sabre32 ES9018K2M DAC áramköri lapkát építettünk be külön-külön a jobb és a bal csatorna digitális/analóg jelátalakító áramkörébe. A világ legjobb teljesítményét nyújtó 32 bites audió DAC áramköri lapkája, az ES9018K2M példátlanul jó, 127 dB-es DNR (dinamika átfogás) és -120 dB-es THT+Z (teljes harmonikus torzítás + zaj) értéket mutat. Mivel a HA500H készülékbe csatornánként egy-egy, azaz összesen kettő DAC áramköri lapkát építettünk, még tovább javult a dinamika átfogása és a reméltnél is jobb lett a hangminősége.

 

Kettő (2) ECC82 elektroncső

 

A csöves technikát és a félvezetős elektronikát ötvöző exkluzív technológiáinkra alapozva úgy fejlesztettük a HA500H készüléket, hogy az audiofil készülékeket keresők a stabil teljesítményt és megbízhatóságot nyújtő félvezetős teljesítményerősítő fokozat mellett az előerősítőben dolgozó elektroncsövek meleg, lágyabb tónusú, természetes hangzását és a készülék hihetetlenül jó térleképezését is élvezhessék. Az előerősítő fokozatban szolgálatot teljesítő egy pár ECC82 elektroncső a fejhallgató erősítőt is kiszolgálja, ugyanakkor az előerősítő kimenetre is biztosítja a teljesítményerősítő, vagy az aktív hangsugárzó megszólaltatására alkalmas kimenő jelet. Mindezek eredményeként a készülék az igényes audiofil közönség számára is maradandó zenei élményt, könnyen megszerethető természetesen meleg, ugyanakkor erőteljes, dinamikus hangzást biztosít. 

 

Szimmetrikus áramköri felépítés

A HA500H analóg audió áramkörei teljesen szimmetrikus felépítésűek. Az aszimmetrikus (RCA) analóg bemenetre érkező jelet szimmetrikus jellé alakítja a készülék és pufferezi, onnan kerül az analóg/digitális jelátalakító egységbe. A szimmetrikus (XLR) bemenetre kapcsolt forrásjel változtatás nélkül kerül az ADC áramköri egységbe. A digitális audió bemenetek esetében a jel szimmetrikus üzemmódban halad a digitális/analóg jelátalakítóból a megfelelő digitális audió kimenetekhez. Az aszimmetrikus (RCA) kimenetet is a szimmetrikus jelből állítja elő a készülék. A szimmetrikus áramköri felépítés kétségtelenül segít a közös módusú zaj csökkentésében és hallhatóan javítja a készülék hangzásminőségét. A szimmetrikus fejhallgató kimenet a hagyományos aszimmetrikus aljzaton megjelenő jel feszültségszintjének kétszerese, áramerőssége pedig annak négyszerese, így a HA500H a nagy energiaigényű fejhallgatókkal is jól használható. A közös föld kiiktatásának köszönhetően a csatornaelválasztása is lényegesen jobb. 

 

 

Elszigetelt tápegység áramköri kialakítás és toroid hálózati transzformátor

 

Az üzemi elektromos zajok és a zavaró kölcsönhatások lehető legalacsonyabb szintre csökkentése érdekében külön-külön, egymástól elválasztott tápegység látja el tápárammal az analóg és a digitális áramköröket. A költséghatákony laminált lemezmagos transzformátor helyett a HA500H készülékben egyedileg tervezett és készített toroid hálőzati transzformátort használunk, ami példátlanul hatékony tápellátást biztosít és emellett a lehető legalacsonyabbra csökkenti a külső mágneses mezőket.

 

Tökéletes aszinkron USB DAC és nagyfelbontású audió

 

A forrásként PC-t, X50D, vagy X50Pro készüléket használó audiofilek és zeneszeretők számára a HA500H egy tökéletes hibrid aszinkron USB digitális/analóg jelátalakítóként is használható. A készülék ebben az üzemmódban is csodálatos hangzást produkál, amit a készülékbe épített és a jelátalakítást vezénylő nagypontosságú órajel generátor és a kettő, a digitális forrásjeleket analóg jelekké alakító ESS Sabre32 Reference DAC áramköri lapka garantál. A HA500H USB DAC bemenet az MQA (Master Quality Authenticated, elismerten mesterszalag minőségű), natív DSD64/128/256 és legfeljebb 32 bites/384 kHz-es PCM forrásjeleket tudja fogadni.

 

Vezeték nélküli lejátszás az aptX Bluetooth csatolón keresztül

A HA500H Bluetooth vevőegység funkcióval is el van látva, így vezeték nélküli kapcsolaton keresztül játszhatja a HA500H készüléken a mobiltelefonján tárolt zenei felvételeket. Ez a jelátvitel az A2DP és az AVRCP profiloket és az  SBC (Subadded codec), aptX kodekeket és az AAC, valamint az MP3 formátumokat támogatja.

 

12 voltos kapcsoló be- és kimenet

Ideális körülmények között a helyes bekapcsolási sorrend a forráskészülék, a DAC, az előerősítő, majd a teljesítményerősítő bekapcsolása, amikor egy HiFi-rendszert kapcsol be. A rendszer kikapcsolását pedig fordított sorrend-ben célszerű elvégezni.

A HA500H készüléken 12 voltos kapcsoló be- és kimenetet is elhelyeztünk. Előerősítőként használva a kapcsoló kimenete automatikusan tudja bekapcsolni a teljesítményerősítőt amikor bekapcsolja a HA500H készüléket. Amennyi-ben összeköti a készülék kapcsoló bemenetét az adott készülék kapcsoló kimenetével, akkor az adott forráskészülék bekapcsolásával a HA500H készülék is automatikusan bekapcsol. 

 

 

Választható fejhallgató kimeneti impedancia / Nagymértékben szabályozható erősítési tényező

 

A HA500H lehetőséget ad arra, hogy megválassza a fejhallgató kimenet impedanciáját (magas és alacsony érték között választhat), így a használni kívánt fejlhallgatónak megfelelően választhatja meg az ideális terhelő ellenállást, hogy a lehető legjobb hangminőséget élvezhesse. A High/magas és a Low/alacsony kimeneti impedanciaszint közül választhat.

Ugyancsak pontosan álíltható be a HA500H hangereje is. A kimeneti szint fokozatmentesen állítható a tartozék távve-zérlővel. A fejhallgató erősítőn külön állítható be a csatlakoztatott fejhallgató impedanciája és érzékenysége és a csatlakoztatott audió forrásjelek szintje is szabályozható. A kimeneti impedancia 60 és 600 ohm között állítható, így bármilyen fejhallgatót csatlakoztat is a HA500H készülékhez, minden esetben optimális hangminőséget élvezhet. 

 

 

Sokféle csatlakoztatási lehetőség

A HA500H számtalan különféle csatlakoztatási lehetőséget kínál. (Szimmetrikus és aszimmetrikus) analóg audió, (koaxiális és optikai, valamint AES/EBU) digitális audió, I²S (HDMI) és USB Audio bemenettel egyaránt el van látva, így szinte korlátozás nélkül tetszés szerinti forráskészüléket csatlakoztathat hozzá. Fontos előny, hogy az X50Pro és az X50D I²S HDMI kimenete közvetlenül csatlakoztatható a készülékhez, így natív formátumban tudja lejátszani a DSD, MQA fájlokat, a PCM formátumú forrásjeleket pedig legfeljebb 384 kHz-es mintavételi frekvenciáig tudja fogadni, így mindig a lehető legjobb hangzásminőséget élvezheti.

Ami pedig a kimeneteket illeti, a készüléken szimmetrikus (XLR) és aszimmetrikus (RCA) analóg vonalszintű kimeneteket, valamint a fejhallgatók fogadására alkalmas szimmetrikus és aszimmetriukus fejhallgató csatlako-zó aljzatokat talál a készüléken.

 

A készülék távvezérlője

A készülék tartozéka egy jól átgondoltan megtervezett, jól kézreálló távvezérlő, ezzel a HA500H legtöbb funk-ciója kényelmesen távvezérelhető. Szabályozható a készülék hangereje, némítható a készülék, a távvezérlővel végezhető el a készülék beállítása, azzal válthat a bemenetek között, választhatja ki a kívánt bemeneti forrást. stb. 

 

 

Kényelmes kezelés az 5 hüvelykes nagyfelbontású kijelző-nek és a felhasználóbarát és intuitív kezelőfelületnek köszönhetően.

A készülék előlapjába épített 5 hüvelykes nagyfelbontású TFT LCD kijelző révén könnyen kezelhető a HA500H készülék, ugyanakkor a kijelző a készülék pillanatnyi üzemállapotáról és funkcióiról is részletes tájékoztatást ad. Az előlapon található két nagyméretű analóg kivezérlésjelző a régi idők emlékét idézve ad pontos információt a kimenő szintről, a hibrid, elektroncsövet is tartalmazó készülék pedig lágy, meleg, életszerű, természetes hang-zással örvendezteti meg a hallgatóját. 

 

 

Izgalmasan szép kivitel és ragyogó gyártási minőség

A HA500H készüléket igen merev és jól struktúrált készülékházba építették. Külső és belső megjelenési képe egyaránt egyszerű, de nagyszerű. A készülékház külső felülete üvegcsiszolt alumínium, a megmunkálás mérnöki pontossággal, CNC gépeken történt.

Az öt (5) hüvelykes kijelző az előlap közepén található, a készülék tetőlapján két szellőző nylást találunk az elektroncsövek megfelelő hűtésének biztosítására. A réseken keresztül láthatóak a pirosan izzó csövek, ez is szemet gyönyörködtető látvány. A készülék hát- és fenéklapja 2 mm-es minőségi acéllap, ez kellő merevséget és stabilitást biztosít a készüléknek, emellett a külső rezgések ellen is hatékonyan védi a készülék rezgésekre érzékeny belső szerkezeti elemeit. A HA500H az örökkévalóságnak épített kiváló minőségű fejhallgató erősítő és DAC, a kis doboz tömege 6,9 kg.

 

Lélegzetelállítóen jó hangminőség és Hi-RES nagy felbontású audió

 

Az elektroncsövek és a félvezetős technológiák szerencsés ötvözésével kialakított készülék drámaian jó, hihetetlenül természetes és ragyoógó hangzással képráztatje el a hallgatóit.

A HA500H egyik legfőbb erőssége a kettő (2) ECC82 elektroncső által biztosított meleg, lágy hangzás és a két műveleti erősítő által nyújtott transzparens és dinamikus megszólalás. A készülék színekben gazdag, elbűvö-lően életszerű, hihetetlenül részletgazdag hangzást produkál, függetlenül attól, hogy milyen impedanciájú fejhallgatót csatlakoztatott hozzá.

A HA500H DSD64/128/256, MQA és legfeljebb 384 KHz-es mintavételi frekvenciájú PCM Hi-Res Audio, nagy felbontású audió forrásjeleket tud kezelni, a készülék megszólalása pedig a stúdióban készült mesterfelvétel hangzásához igen közel álló, csodálatosan életszerű és természetes. 

 

 

Könnyen kezelhető, a kijelző sokrétű információt biztosít

A készülék előlapjába épített 5 hüvelykes kijelző és az öt (5) funkciógomb segítségével könnyen kezelhető a készülék.

 Öt (5) nyomógomb, a Tube ON/OFF, (cső be/ki), a fejhallgató impedancia High/Low (magas/alacsony), Setup (Beállítások), Line Out (vonalsszintű kimenet) Balanced (szimmetrikus), vagy Unbalanced (aszimmetrikus) fejhallgató kimenet

 

A készülék opcióinak és funkcióinak (például hangerő, rögzített/változtatható szintű vonalszintű kimenet, az analóg bemenet szintje, bemenetválasztás, a kijelzés módja, LCD fényerő, LCD lekapcsolási idő) beállítására szolgáló Setup menü

 

Háromféle (3) bemenő szint kijelzés

 

A HA500H készülék kijelzője háromféleképpen (3) tudja megjeleníteni a bemenő szintet. Az Önnek legjobban tetszőt választhatja. 

 

 

A HA500H funkcióinak összefoglalása

- Hibrid (elektroncsöves és félvezetős) fejhallgató erősítő

- Hibrid csúcsminőségű digitális/analóg jelátalakító

- Előerősítő

- Aszinkron USB DAC

 

Tökéletesen kombinálható az X50Pro, vagy az X50D készülékkel

 

Élvezze a HA500H és a csúcskategóriás tiszta digitális zenei kiszol-

gáló, a Cocktail Audio X50Pro, vagy az X50D kombinálásával lét-

rehozható tökéletes audió rendszer nyújtotta előnyöket és kiváló

hangzást!

Fenntartjuk a műszaki adatok előzetes bejelentés nélküli változtatásának a jogát!