Martin Logan Motion Series hangfalak

martin-logan-motion-series-bPrecíz hangzás és kifinomult formaterv

A MartinLogan ultra-high-end elektrosztatikus hangsugárzói által inspirálva a Motion Series termékeket is úgy terveztük, hogy hangjuk elbűvölje Önt és a legigényesebb, csúcsteljesítményű házimozi, vagy sztereó rendszerekben is tökéletesen megállják a helyüket. A MartinLogan csak ezen a projekten dolgozó tervezői gondosan alakították ki a Motion Series termékcsalád tagjait, hogy olyan megfizethető árú, kompakt termékek szület-hessenek, amelyekbe tökéletesen belesimulnak a csak a termékeinkben megtalálható Folded Motion™ magassugárzók és megférjen bennük a nagy teljesítményű, de mégis kisméretű mélynyomó rendszer is. Az eredmény egy sima, végletekig kifinomult, mégis meghökkentően dinamikus hangzás és a már megszokott hihetetlenül tiszta megszólalás lett.

Komplett házimozi megoldások

A Motion Series hangsugárzók padlón álló torony és igen kisméretű center könyvespolc méretben is elérhetőek.

martin-logan-motion-series-3

A hangsugárzó család tagjai tetszés szerint kombinálhatóak egymással (és számos különféle MartinLogan csúcsminőségű mélynyomóval teheti teljessé a rendszer hangzását), hogy bármilyen alkalmazáshoz a legjobban megfelelő, elbűvölő hang-zást tudják biztosítani – a lenyűgöző kétcsatornás sztereó hangképtől a magával ragadó, sokcsatornás, életteli házimozi rendszerekig. A hangzásvilágukban a MartinLogan elektrosztatikus hangsugárzóihoz illesztett Motion Series hangsugárzók tökéletes megoldást jelenthetnek akkor is, ha kisméretű, de természetes hangzású háttérsugárzókkal szeretné kiegészíteni az elektrosztatikus hangsugárzókból felépített házimozi rendszerét.

Ívelt formák

A Motion termékcsalád egyedülállóan finom hangzásához elegáns, de ugyanakkor összetéveszthetetlenül egyedi formai stílusjegyek tartoznak. A hibátlanul ragyogó magas fényű fekete zongoralakk bevonat és a lágyan ívelt formák a termékeinkre mindig is jellemző leheletfinoman megmunkált hangszórórácsokkal elegáns, időtlen megjelenést kölcsönöznek a Motion Series hangsugárzóknak. A padlón álló toronykivitelű hangsugárzóink valódi fa furnérral bevon-tak és formájuk révén bármilyen belsőépítészeti környezetbe jól belesimulnak.

martin-logan-motion-series-2

Az ívelt formának nemcsak esztétikai céljai vannak; a hajlított élek-nek köszönhetően a Motion kompakt polchangsugárzóink a tarto-zék falikerettel kétféle szögben is falra szerelhetőek. Közvetlenül a hallgatóra is irányíthatja azokat, akár a hallgató szék feletti, vagy melletti térben is helyezi el a hangsugárzókat. Ez a szépség és az intelligencia találkozása!

Egyszerű csatlakoztatás

A könnyen használható, leszorítós hangszórókábel csatlakozók és az ívelt betétek révén könnyen csatla-koztatni tudja a hangszórókábeleket a hangsugárzók-hoz. Kipattinthatóak a gumibetétek, ha a csupasz vezetékek helyett inkább banándugókat szeretne használni. A csatlakoztatás olyan egyszerű, hogy bizonyára élvezni is fogja azt!

martin-logan-motion-series_b

Mérnöki zsenialitás

De mi teszi valójában olyan varázslatossá a Motion Series hangsugárzók hangját? A MartinLogan erre a feladatra szakosodott saját mérnökei tovább finomították a legkorszerűbb, kompakt technológiákat és innovatív mérnöki megoldásokkal ötvözték azokat. Eredményeként olyan magával ragadó hangzás született, amely minden vonatkozásban versenyben áll a hasonló méretű és árfekvésű hangsugárzók hangzásával (a legtöbbször felül is múlja azt). Bár természetesen mérnökeink nem fedik fel minden titkukat, azért néhány technológiai megoldásról fellebbentették a fátylat és elárulták, hogy milyen eszközökkel érték el a MartinLogan Motion Series hangsugárzók egyedi hangzását:

martin-logan-motion-series-tweeterFolded Motion™ Tweeter magassugárzó

Sohasem telítődik túl. Éppen ez járt a MartinLogan mérnö-kei fejében, amikor az első MartinLogan hangsugárzókat tervezték. Vizsgáljuk csak meg közelebbről az innovatív Folded Motion Tweeter magassugárzót! Ez az egzotikus magassugárzó –hasonlóan ahhoz, ahogyan a legtöbb csúcsminőségű hangsugárzóban egyedi megoldásokat és alkatrészeket használnak- sokat segít abban, hogy olyan fantasztikusan csilingeljenek a Motion hangsugárzók magasai. A villámgyors tranziensek a viszonylag nagy membránfelülettel kombinálva (legalább 8-szorosa a hagyományos 1 hüvelykes dómsugárzók membránfelü-letének!) tiszta, dinamikus és igen precíz megszólalást eredményez a felső regiszterekben.

Folded Motion™ hajtogatott, kaszkádolt basszus reflexnyílások (Csak a Motion 4 esetében!)

A MartinLogan mérnökei egy igen komoly kihívással szembesültek—olyan kisméretű hangsugárzót kellett kreálniuk, amely mélyhangjai a sokkal nagyobb méretű hangsugárzóknak is becsületére válhatnának. Számos álmatlan éjszaka árán és sok-sok prototípust követően alkották meg a Folded Motion Cascading Bass Port elnevezésű, hajtogatott, kaszkádolt mélyhang kilépő kapu technikai megoldást. Ez a briliáns műszaki kivitel egy hosszú, hangolt kilépő nyílás kialakítását teszi lehetővé, amely (a trombita hangoló csövéhez hasonlóan) önmagába van hajtogatva, s így belefért a kis méretű Motion 4 dobozába. Eredményeként hihetetlenül részletező, nagy hangerőn is csekély torzítást mutató mélyhangzás keletkezett – mindez a szellemesen megoldott, hajtogatott és kaszkádolt mélyhang képző csatornának köszönhetően, amely lelassítja és egyben szabályozza is a mélyfrekvenciás hang-hullámok mozgását a dobozban.

Ez egy édes hangú magassugárzó

A Folded Motion Tweeter, vagyis a hajtogatott membránnal szerelt magassu-gárzó úgy működik, mint a tangóharmonika, vagyis (a valójában a hangot keltő) levegőt a hajtogatott membrán redőire merőlegesen mozgatja meg. Ez a felületéhez képest rendkívül kis tömegű membrán „kipréseli” a levegőt és a megfelelő hanghatások keltéséhez majdnem 90 %-kal kevesebb kitérésre van szüksége, mint a hagyományos 1 hüvelykes dómsugárzók esetében. Ezáltal drámai módon csökken a torzítás mértéke, ugyanakkor villámgyors a membrán reakcióideje, így gyorsak lesznek a tranziensek. A megnövelt membránfelület révén a hang is szélesebb fronton terjed, így a hangzás életszerűen fogja körbeölelni a hallgatót.

Ajánlott rendszerek

Szeretné, ha egyszerű lenne a házimozi rendszere, nemde? Ehhez csak a díjnyertes Dynamo mélynyomóval kell felbővítenie bármely Motion Series rendszert és már kész is a magával ragadó házimozi csomag! Mi lehet ennél egyszerűbb? Talál itt néhány gondosan összeválogatott rendszert, amellyel biztos öröm lesz a mozizás és a hangzás is messze felülmúlja majd a várakozását!


martin-logan-motion-series

 

Könyvespolc rendszerek

Nagyszerű

Szuper

Fantasztikus

Felülmúlhatatlan

Frontsugárzók
Centersugáró
Térhangsugárzók (5.1)
Térhangsugárzók (7.1)
Mélynyomó

Motion 2
Motion 6
Motion 2

Dynamo 500

Motion 4
Motion 6
Motion 2

Dynamo 700

Motion 4
Motion 8
Motion 4

Dynamo 700

Motion 4
Motion 8
Motion 4
Motion 4
Dynamo 1000

Torony rendszerek

Nagyszerű

Szuper

Fantasztikus

Felülmúlhatatlan

Frontsugárzók
Centersugáró
Térhangsugárzók (5.1)
Térhangsugárzók (7.1)
Mélynyomó

Motion 10
Motion 6
Motion 2

Dynamo 500

Motion 10
Motion 8
Motion 2

Dynamo 700

Motion 12
Motion 8
Motion 4

Dynamo 700

Motion 12
Motion 8
Motion 4
Motion 4
Dynamo 1000