A MoFi Electronics bejelentette az SP 888 hangsugárzót

A MoFi Electronics bejelentette az SP 888 hangsugárzót

A gyártó szándéka volt, hogy bővítse a hihetetlenül sikeres hangsugárzó családját és hogy egyben egy szélesebb lehetséges vevőkör igényeit is ki tudja elégíteni. Ennek szellemében jelentette be most a MoFi Electronics az új SourcePoint 888-as hangsugárzóját, a „rendkívüli képességekkel rendelkező” Andrew Jones hangsugárzó tervező legújabb „erőpróbáját”.

A SourcePoint 888 név onnan ered, hogy a hangsugárzó három 8 hüvelykes hangszóróval készült. Legfelül a már többszörösen díjnyertes Source Point 8-as hangsugárzó egyedi kettős mágnesszerkezetű, papírmembrános hangszórója található, amelynek tengelyközéppontjába van építve egy lágy membrános magas-sugárzó. Alatta két új fejlesztésű, kifejezetten ehhez a hangsugárzóhoz készült 8 hüvelykes mélyhangszóró található. Ez teszi teljessé a három utas, kimagaslóan jó mélyhang átvitelű és dinamikus padlón áll hangsugárzót. A két mélyhangszóró a 130 Hz alatti hangfrekvenciás tartományt szólaltatja meg, mentesítve ezzel a koncentrikus középsugárzó/magassugárzó hangszórót a mélyhangok megszólalta-tásától, ezzel transzparensebbé téve a hangsugárzó  megszólalását. A három utas

 keresztváltó gondosan megválasztott  keresztváltási pontokkal és az  ideális meredekségű szűrőkkel tökéletesen illeszti egymáshoz az egyes hangszórók hangzásterét és tünteti el az ideális frekvenciasávon kívüli hangösszetevőket. Mindezek eredményeként egyenletes, homogén hangzást élvezhetünk mind tengelyirányban, mind a tengelyvonalról leváló hangzástérben.

Az új mélyhangszóróknál egymással szemben két neodímium mágnest használt a gyártó, amivel hosszú mágnes légrésben lévő rövid lengőtekercset tudott kialakítani. A légrésben mindenütt egyenletes mágneses erőteret találunk, ezzel biztosítható a membrán lineáris és igen pontosan vezérelt elmozdulása. A SourcePoint 888-as mindegyik hangszórója egy optimálisan méretezett, a többitől elszigetelt saját rezonanciakamrában dolgozik, ami egyrészt átlagon felüli merevséget biztosít a doboznak, másrészt pedig jelentősen csökkenti a doboz rezonanciáját. A hangsugárzó hátlapján két pár hangszórókábel csatlakozót találunk, így a hangsugárzó kettős kábelezésre, vagy kettős meghajtásra egyaránt alkalmas.

Andrew Jones szavait idézve: “A SourcePoint 888 esetében az volt a célkitűzésem, hogy tovább finomítsam a SourcePoint 8 technológiáját és hangzásminőségét és egyben meg is növeljem az új hangsugárzó hangzás-teljesítményét.” Ezen cél eléréséhez hátrafele nyitott reflexcsővel ellátott, padlón álló dobozt készített a három 8”-es hangsugárzó befogadására. A SourcePoint 888-as hangsugárzóval Andrew Jones további fontos lépést tett az úton, hogy olyan elsőrangú hangsugárzókkal tegye teljessé a MoFi Electronic termékpalettáját, amely a Mobile Fidelity hírnevének és örökségének megfelelően a forrástól a jel megszólaltatásáig olyan rendszert alkosson meg, amely megőrzi a forrásjel tisztaságát, hiteles és precíz hangleképezést biztosít.

A MoFi Electronics SP 888 legfontosabb műszaki jellemzői:

·   Felépítése: 3 utas, szellőztetett álló doboz 2 hátrafele nyitott reflexnyílással, a középsugárzó hang-tengelyébe épített magassugárzóval.

·   Frekvencia átvitele: 32 Hz – 30 kHz

·   Névleges impedanciája: 6 ohm / Legalacsonyabb impedanciája: 4,5 ohm

·   Érzékenysége: 87 dB/2,83 V/1m

·   Keresztváltási pontjai: 130, 1,6 kHz

·   Legnagyobb terhelhetősége: 200 W

·   Hangszóró készlete: 1,25"-es nagy kitérésű lágy dómsugárzó egy 8”-es papírmembrános középmély hangszóró tengelyvonalába építve; 2 db. 8"-es papírmembrános mélyhangszóró

·   Kiviteli változatai: Selyemfényű feketére festett előlap selyemfényű valódi dió, vagy fekete kőris furnérozott dobozzal.

·   Méretei: 320 mm széles x 410 mm mély x 1.070 mm magas a hangsugárzó védőrács nélkül

 320 mm széles x 425 mm mély x 1.070 mm magas a hangsugárzó védőráccsal

·   Tömege: 43 kg.


 

A SourcePoint 8 és 10 hangsugárzókhoz hasonlóan a SourcePoint 888 létrejöttének is az a legfontosabb célja, hogy elnyerje a legtöbb zenekedvelő tetszését és hogy minden műfajon, mindenféle zenei stílusban és irányzatnál kiváló zenei teljesítményt nyújtson, ami csak igen kevés hangsugárzó esetében teljesült eddig. Függetlenül attól, hogy a lágy, andalító zenét hallgatja-e inkább, vagy elsősorban az agresszívebb, kemény zenéket szereti-e, vagy akár épp a hangulatától függően széles skálán, több zenei műfajt és stílusirányzatot átfogóan alakult-e a zenei étvágya, biztosíthatjuk, hogy a SourcePoint 888 mindig, minden körülmények között és mindenféle zenén jó szolgálatot fog nyújtani.

 

 

 

 

A MoFi termékeket Magyarországon kizárólagos jelleggel forgalmazza:

 

Limar Audio Kft.

www.limar.hu