Hírek, újdonságok

Megjelent a cocktail audio n25

Megjelent a Cocktail Audio N25. A készülékről bővebben itt olvashat.

Megjelent az Advance Paris HDT800

Nagyfelbontású bluetooth aptx HD jeladó

A HDT800 jeladó egy igen sokoldalú eszköz, segítségével az alábbi szolgáltatások érhetőek el:

Vezeték nélküli nagyfelbontású, csúcsminőségű jeltovábbítás a TV-készülék és egy vagy két Bluetooth csatolóval ellátott fejhallgató között.

Vezeték nélküli nagyfelbontású hangtovábbítás két HiFi eszköz között. Ebben az esetben a hangtovábbítás a HDT 800 és egy Bluetooth* aptX vagy aptX HD (pl.: WTX500, WTX700, WTX1100, WTX-TUBES) között történik.

Vezeték nélküli hangtovábbítás egy PC vagy MAC és egy HiFi rendszer között. Ez esetben a PC/MAC a HDT800 eszközhöz kapcsolódik, miközben a HiFi rendszert egy Bluetooth* aptX vagy aptX HD vevőegységgel (pl.: WTX500, WTX700, WTX1100, WTX-TUBES) kell felszerelni.

* A HDT800 aptX, aptX-HD kodeket használ, de emellett az alapkiépítésű Bluetooth vevőegységekkel is kompatibilis maradt.Ugyanakkor HD minőség csak akkor érhető el, ha a jeladó és a vevőegység egyaránt támogatja az aptX HD formátumot.

Ezt a magas szintű megoldást csak egy RISC processzor és egy Kalimba 24 bites/120 MHz-es DSP (digitális jelfeldolgozó egység) kombináció-jával tudtuk elérni, amely a Bluetooth felületen keresztül 24 bites jeltovábbítást tesz lehetővé.

A doboz tartalma:

A: HDT800 vezeték nélküli HD jeladó

B: Hálózati tápegység

C: USB töltőkábel

D: Optikai digitális audió kábel

E: 3,5 mm-es jack dugós audió kábel

F: 3,5 mm-es jack dugós – RCA csatlakozós kábel

G: Használati utasítás idegen nyelven    

Műszaki adatai:

Áramköri lapka; CSR 8675

Bluetooth szabvány;4:2

Kodekek;aptx,aptX HD,AAC, SBC

Feldolgozás;RISC + DSP Kalimba 24 bit, 120 MHz

Méretei;70 mm széles x 66 mm mély x 20 mm magas

Megjelent az SME Model 6

A Model 6 a kategóriájában vezető pozícióban lévő integrált lemezjátszó, amely a kiváló hangzást biztosító mérnöki munka mellett tovább őrzi azt a tökéletességre törekvő összeszerelési és kivitelezési minőséget, amely az SME céget híressé és világszerte elismertté tette, technológia szempontból a korábbiaknál is kifinomultabb anyagokkal kiegészítve. A Model 6 a nagy elismerést kiváltott SME M2-9 hangkar továbbfejlesztett változatát kapta, amely 2- 12 gramm közötti tömegű hangszedőket tud fogadni, MM és MC hangszedőkkel egyaránt használható. A lemezjátszó vázát egyetlen nagy fajsúlyú polímer műgyanta tömbből martuk ki CNC szerszámgépekkel, így kis mérete ellenére is kimagaslóan jó rezonanciagátló tulajdonságokkal rendelkezik, ezzel is egyedülállóan jó hangzásteljesítményt biztosítva a készüléknek. A fő tányércsapágy, a meghajtó orsó és a szíjtárcsa ugyanolyan szigorú szabványok szerint és méretpontosan készült, mint az a csúcskategóriás SME termékeknél megszokott. Emellett a Model 6 az új generációs, kifinomult fordulatszám szabályozó elektronikával érkezik, amely széles értéktartomány között biztosít igen pontos sebességszabályozást.

Elérhető a Crystal Connect Art Series katalógusa

Elérhető a Crystal Connect Art Series katalógusa

CrystalConnect, mert számít a teljesítmény…

Egy jó évtizeddel ezelőtt a Crystal Cable már alaposan eltért a megszokottól…

Amikor a csúcskategóriás kábelek egyre kövérebbek, nehezebbek és merevebbek lettek és így egyre nehezebb lett velük bánni, mi elegáns, rugalmas, alacsony veszteségű kábelekkel jelentünk meg a piacon. Akkor is az elérhető legfejlettebb fémkohászati eljárások és egyedi szigetelő anyagok, meg az egyedi szerkezeti felépítés ötvözésével teremtettünk újat. A legkifinomultabb technológia alkalmazása mellett már akkor is nagy figyelmet fordítottunk a termékeink zenei megszólalására, eredményeként egyedülállóan hitelesen adták vissza a kábeleink a felvétel atmoszféráját és legfinomabb részleteit is. Ezekből az első termékekből azután fokozatosan egy, a lehetséges alkalmazási terület minden szegmensét lefedő, többszörösen díjnyertes kábelcsalád fejlődött ki, amely először teremtette meg a műszaki lehetőségek és a magas szintű zeneiség addig soha nem látott harmóniáját.

Most ismét megtettük…

A legújabb fémmegmunkálási ismereteinket és a kábelek szerkezeti felépítésének és külső-belső kialakításának terén szerzett sokéves tapasztalatunkat és úttörő jellegű felismeréseinket ötvözve ismét szintet léptünk a kábeleink zenei képességei terén. Ez a minőségi ugrás olyan jelentős, hogy egyben új fejezetet is nyitott a cégünk történetében. Ezt a tényt alapul véve új név alatt új termékcsaládot alakítottunk ki, egyben új márkanév hozzájuk rendelésével is jeleztük, hogy új osztályt teremtettünk a termékpalettánkon.

A CrystalConnect név választásával is azt üzenjük, hogy a termékeink (kábeleink, elektronikáink és hangsugárzóink) nem csak a szórakoztatóelektronikai eszközeit kötik össze, de egyben Ön és a zene között is kapcsolatot teremtenek.

Az új Art Series termékválasztékunk három kábelcsaládot foglal egybe – Monet, van Gogh és da Vinci – mindegyiket egy-egy olyan művészről neveztük el, akik maguk is valamilyen forradalmat váltottak ki és új művészeti kifejezési eszközt honosítottak meg.

 

Robert Winterhoff                       Edwin Rijnveld                       Viktor de Leeuw

Chief Executive Officer                     Technical Director                         Operations Director

 

Cégvezető                                   Műszaki igazgató                   Termelési igazgató

 

További információkért töltse le a teljes katalógust: A katalógus letöltése

Megjelent a Lumin Infra Távirányító Csomag

Infra Távirányító Csomag – egy alternatív opció az összes Lumin eszközének az irányitására

Miután minden Lumin modell megkapta a Leedh hangerőszabályzást, elárasztottak minket a fizikai távirányító iránti kérések azoktól az ügyfelektől, akik eltávolították az előerősítőjüket a rendszerükből.

A fejlesztésünk eredménye az Infra Távirányító Csomag, ami kompatibilis MINDEN Lumin eszközzel függetlenül attól, hogy az használja-e a Leedh hangerőszabályzást vagy sem.

Elindult a kiszállítás. A Lumin Infra Távirányító Csomag készen áll a szállításra. Kérjük keresse fel Lumin disztribútorát a rendelése leadásához.

Tapinthatóan pontos hangerő szabályzás és még több…

Kivételes minőségű távirányító és IR szenzor - Ausztriában készült

Minden Lumin modellel kompatibilis*

Nincs szükség alkalmazás használatára a hangerő növeléséhez, csökkentéséhez, némításhoz, lejátszáshoz, szüneteltetéshez, előre- és hátraugráshoz, véletlenszerű lejátszáshoz, ismétléshez és a ki- és bekapcsoláshoz

Roon kompatibilis

Kifejezetten hasznos előerősítő nélküli rendszerek esetén

*Szükség van egy üres USB portra

További információt ide kattintva talál.

Megjelent az Advance Paris A10 Classic

Igazolt zenei megszólalás

Az új A10 CLASSIC erősítővel az volt a célunk, hogy a méltán nagy visszhangot kiváltott, a magával ragadó zeneisége és eleven, levegős hangzása okán sok elismerést kapott X-i1100 által inspirálva egy audiofil integrált erősítőt alkossunk.

Az A10 tökéletesen jövőbiztos és könnyen használható. Klasszikus vonalvezetése időtlen eleganciát sugároz, a tetszetős ház ECC81/12AT7 elektroncsövekkel megépített előfokot és egy 2 x 130 wattos A/B osztályú, ellenütemű kapcsolásos teljesítményerősítő fokozatot rejt magában. Ilyen módon a két világ javát egyesíti.

A készülék belső felépítésére is a modernség jellemző: Mikroprocesszor vezérli a központi kódoló egység által engedélyezett funkciókat, a beállító és kezelőmenüt rövid, vagy hosszú gombnyomással jeleníthetjük meg. A menüben lépkedhetünk az alábbi bemenetek között: 6 analóg (RCA), egy MM hangszedő jelét fogadó és háromféle (100, 200, 320 pF) kapacitásértékre állítható bemenetet is beleértve, egy szimmetrikus (XLR), 5 digitális (3 optikai, egy S/PDIF és egy USB audio, valamint az XFTB01 aptX vagy az XFTB02 aptX HD Bluetooth vevőegység fogadására aljzat a választék. Egy USB-A aljzat fogadja a hordozható eszközökön, vagy USB kulcson tárolt MP3 fájlokat. Emellett két HDMI bemenet is kapcsolható a beállításokra szolgáló System Setting menüben. Az egyikhez egy DVD lejátszó, a másikhoz pedig egy az ARC funkciót és a CEC protokollt támogató megjelenítő eszköz csatlakoztatható.

A menüben tekinthetjük meg a rendszerre vonatkozó információt is,a kiválasztott hangsugárzókat (A, B vagy A + B), a hangosságérzés és a jelút (serious, acute vagy bypass) beállításokat, az automatikus készenléti üzemmódra váltás (vagy sem) várakozási idejét (5 - 90 perc). Ugyancsak itt ellenőrizhetjük az A10-es készüléket távolról, vagy a mini jack dugós kábellel a megfelelő aljzathoz csatlakoztatott más készülékről be-/kikapcsoló kapcsoló be-/kimenetek beállításait is. Az A10 készülékhez két mélynyomó csatlakoztatható, a paraméterei az előerősítőn vagy az erősítőn külön-külön állíthatóak be. A rögzített szintű vonalkimenetre kazettás magnó, MD vagy egyéb felvétel készítésére alkalmas készülék csatlakoztatható. A hátlapon található High Bias (magas előfeszítési szint) kapcsolóval a teljesítményerősítő fokozat első néhány wattjáig A osztályú üzemmódra kapcsolható a készülék.

Az A10 igen sok tesztelő tetszését nyerte már el, sok drágább és többet ígérő készülékkel is versenyben van. Minden bizonnyal nagy sikerre számíthat az igényes felhasználók körében.

 

A készülék műszaki adatai:

Kimenő teljesítménye

  8 ω, 4 ω és 2,66 ω 130 w, 190 w és 250 w

Kimenő szintje

 aszimmetrikus (legnagyobb hangerőn) 9 volt

Frekvencia átvitele

  (+/-3 db) 20 hz - 80 khz között

Torzítása

  < 0,006 % 1 khz-en/1 watton, <0,02 % 32 watton

Jel/zaj aránya

  98 db

Kimeneti  impedanciája

  10 kω

Dac  digitális audió akm

 ak4490 (32 bit – 768 khz)

Digitális audió pcm jeladó

 ak4118

 

Usb/dsd csatoló:

* Optikai digitális audió bemenet: 24 bit – 96 kHz PCM

* Koaxiális digitális audió bemenet: 24 bit – 192 kHz PCM

* USB audió PCM bemenet: 24 bit/32 bit 44,1 kHz – 384 kHz

* USB audió PCM bemenet: 2,8 MHz (DSD64)-DOP/5,6 MHz,

                                              (DSD128)-DOP/11,2 MHz (DSD 256)-DOP

Hálózati tápáram igény

  115/230 v 50/60 hz

Legnagyobb áramfelvétele

 900 w

Méretei

  175 mm magas x  385 mm mély  x  430 mm széles

Nettó tömege

  14,5 kg              információ

Tipusszőma

 a10 classic

Ean kódja

 3760179291988

A doboz mérete

 53*47,5*28 cm

Bruttó tömege

 17 kg (még pontosítandó)

 

Megjelent a CrystalConnect új termékcsaládja, az Art Seriesh

Elst, Hollandia, 2020. október — A CrystalConnect nagy várakozással jelentette be az új zászlóshajó termékcsaládját: Az Art Series termékeket. A készítéséhez minden eddiginél jobb minőségű anyagokat, új technológiát, új szerkesztési elveket alkalmazunk, de mindenekelőtt a termékek zeneiségét tartottuk szem előtt.

A hét elején mutattuk be a világnak az Art Series termékeinket a Shanghaiban megrendezett nemzetközi csúcskategóriás készülék bemutatón (Shanghai International High-End Show), ahol Edwin Rijnveld, a CrystalConnect műszaki igazgatója (CTO) és alapítója tájékoztatta a megjelent szakembere-ket és a sajtó munkatársait arról, hogy miért szólnak az új termékek életszerűbben, sokkal kifinomultabban és cizelláltabban mint más gyártók kábelei: Amikor egy nagy zenész létrehoz vagy előad egy művet, minden az időről, az időzítésről, a zene lendületéről szól. A CrystalConnect csúcsminőségű anyagai és a gondos szerelés nemcsak a zene ritmusát és lendületét, harmóniáját tartják meg, hanem emellett a mű létrejöttének célját és feladatát is tolmácsolják, azt, ahogyan a zenélés, vagy zenehallgatás közben a zene a lélekkel kommunikál.”

A termékpalettánk új zászlóshajója három teljesítményszintre tagolható – Monet, van Gogh és da Vinci – mindegyik egy a maga nemében forradalmi újítást bevezető, a művészi elképzeléseit másképpen kifejező művészről kapta a nevét. Az egyes csoportok mindegyikében az összekötő kábelek teljes választéka, hangszórókábelek, tápkábelek és digitális összekötő kábelek megtalálhatóak. A teljes Art Series termékcsalád magja a legújabb fejlesztésű tömör egykristályos Crystal Silver vezető újszerű elrendezésben és új szigetelő anyagokkal körbevéve. Az azonos szerkezeti felépítés azzal az előnnyel jár, hogy a különféle minőségi szintű termékcsaládok kábelei egymással is kombinálhatóak.

Robert Winterhoff, a CrystalConnect cégvezetője (CEO): "Őszinte köszönetemet szeretném tolmácsolni a fejlesztő részlegünk munkatársainak. A legkönnyebben úgy tehetjük boldoggá ügyfeleinket, ha a termékeinkkel, szolgáltatásainkkal felülmúljuk a várakozásaikat. Olyan eredményeket értünk el most, amelyek könnyen igazolhatók, mérhetőek és jól hallhatóak. Az Art Series kábelek használatával több információ tárul fel az éppen lejátszott zenéről és minden korábbinál pontosabban határozható meg az adott hang forrása, a helye a színpadon. A termékeink soros kapcsolatot teremtenek a felvételek és a lemezen lévő zene között. Segítségükkel a zenehallgatás életre szóló élménnyé válik.”

Az Art Series termékcsalád valamennyi eleme máris rendelhető, a megrendeléseket decemberben kezdjük kiszállítani a forgalmazó partnereinkek.

A termékek árával kapcsolatban az adott területen illetékes forgalmazó partnereinkhez forduljanak bizalommal.

Amit a CrystalConnect cégről tudnia érdemes

Már jó egy évtizede a CrystalConnect magas hangzáshűségű audió termékei mind szorosabb kapcsolatot próbálnak teremteni a zenével. Arra törekszünk, hogy a tudományos igénnyel kreált termékeinkkel megmutassuk  az igazi művészi értékeket, hogy a használatukkal valódi örömmé váljék a zenehallgatás, hogy átérezze a zene létrejöttének, előadásának, felvételének minden örömét, ahogyan a felvételeket hallgatja. A célunk az, hogy felismerhetővé tegyük a hangszerek és a rajtuk játszó művészek virtuozitását, az előadás legfinomabb részleteit és mindezeken felül az előadóművészek által tolmácsolni kívánt érzelmeket, amelyek a tisztán műszaki megközelítésben gyakran elvesznek. A Crystal Connect termékeinek használatával úgy hallhatja a zenét, ahogyan azt az előadóművész hallatni szerette volna, gyakorlatilag az adott előadás részesévé válhat, a tiszta, színezetlen hangzást élvezheti, úgy, hogy a szemét becsukva szinte életre kel az előadás. A tiszta, színezetlen hangzást élvezheti, pontos időzítésekkel, a világ zeneszeretői szemei előtt válik a konzervált zene élő előadássá.

A vadonatúj! AVM & MRX család

 

A vadonatúj! AVM & MRX család:

 

AVM 90 A/V Processzor

15.4 A/V előerősítő/jelfeldolgozó. Dolby Atmos,

DTS:X és kibővített IMAX támogatás. ARC (Anthem

Room Correction teremakusztika korrekció).

HDMI v2.1 8K-ra frissíthető.

Javasolt fogyasztói ára: 7.299,00 €

Kapható: 2020. decemberétől

 

AVM 70 A/V Processzor

15.2 A/V előerősítő/jelfeldolgozó. Dolby Atmos,

DTS:X és kibővített IMAX támogatás. ARC (Anthem

Room Correction teremakusztika korrekció).

HDMI v2.1 8K-ra frissíthető.

Javasolt fogyasztói ára: 4.099,00 €

Kapható: 2020. decemberétől

 

MRX 1140 A/V Receiver

15.2 előerősítő / 11 csatornás A/V rádióerősítő

Dolby Atmos, DTS:X és kibővített IMAX támogatás.

Csatornánként 140-watt színuszos teljesítmény 8 ohmon.

ARC (Anthem Room Correction teremakusztika korrekció).

HDMI v2.1 8K-ra frissíthető.

Javasolt fogyasztói ára: 4.399,00 €

Kapható: 2020. decemberétől

 

MRX 740 A/V Receiver

11.2 előerősítő / 7 csatornás A/V rádióerősítő. Dolby

Atmos, DTS:X és kibővített IMAX támogatás. Csatornán-

ként 140-watt színuszos teljesítmény 8 ohmon.

ARC (Anthem Room Correction teremakusztika kor-

rekció). HDMI v2.1 8K-ra frissíthető.

Javasolt fogyasztói ára: 3.149,00 €

Kapható: 2020. decemberétől

 

MRX 540 A/V Receiver

7.2 előerősítő / 5 csatornás A/V rádióerősítő. Dolby

Atmos, DTS:X és kibővített IMAX támogatás. Csatornán-

ként 140-watt színuszos teljesítmény 8 ohmon.

ARC (Anthem Room Correction teremakusztika kor-

rekció). HDMI v2.1 8K-ra frissíthető.

Javasolt fogyasztói ára: 1.999,00 €

Kapható: 2020. decemberétől 

Az Anthem cég fejlődéstörténete - Élvonalban az Anthem 

A kezdetektől fogva két meghatározó tényező szolgált az Anthem üzleti tervének alapjául. Az első alapelv az adott célnak legjobban megfelelő, a lehető legtisztább hangzást biztosító alkatrész, szerkezeti elem kiválasztása és használata. A másik vezérlő elv, hogy intenzív, folyamatos kutatási programot indítottunk a természetes hangzás és az emberi hallás, a zene érzékszerveink által történő érzékelése titkainak megfejtésére, hogy az így szerzett ismeretek alkalmazásával a lehető legtermészetesebb és legtisztább hangzást biztosító eszközöket tudjunk fejleszteni és gyártani. A kutatás első fázisában partneri kapcsolatot létesítettünk a kanadai audió cégek konzorciumával, így jött létre a CARC (Canadian Audio Research Consortium, a Kanadai Audió Kutatási Konzorcium); és a National Research Council of Canada (NRC, a Kanadai Nemzeti Kutatási Tanács). Ennek a partneri kapcsolatnak a célja az volt, hogy továbbvigye az NRC-nél már 1970 óta folyó tiszta kutatási tevékenységet. Az NRC kutatócsoportja által korábban publikált és sok szempontból megvizsgált kutatási jelentések tanulmányozása során világossá vált, hogy szoros összefüggés áll fenn a süketszobai mérések (objektív elemzések) és a hallgatók elvárásai (szubjektív elemzések) között a hangsugárzók fejlesztése terén.

A CARC és az NRC közötti legújabb kutatási kezdeményezés az Athena projekt. Ez a kutatási feladat 1989-ben

kezdődött. Az alapvető célja az volt, hogy meghatározzuk és minél hatékonyabban eltávolítsuk, megszüntessük a zenehallgatási környezetben kimutatható azon elemeket és körülményeket, amelyek a konzervált zene életszerű megszólaltatását gátolják, nehezítik, vagy torzítják az adott környezetben. Kiindulási pontként előbb alaposan meg kellett vizsgálnunk az emberi hallás alapjait és a hang érzékelésének teljes folyamatát. A kísérletek első fázisában elsősorban mérőjeleket használtunk. Ezután számtalan szubjektív tesztet végeztünk. Ezek célja az volt, hogy optimalizáljuk, hogy mely fülagy jellemzők határozzák meg elsősorban a fülünket elérő hang pontos érzékelését és értékelését. Az emberi hallás alapjainak pontosítása után viszonylag korán felismertük, hogy a forrásjel természethű, a valóságot legjobban megközelítő érzékelése érdekében végzett bármilyen manipulálásának a digitális tartományban kell történnie. Ahhoz, hogy a gyógyító jellegű beavatkozás “ne okozzon nagyobb bajt, mint a kiküszöbölendő hibák tennék” komoly erőfeszítéseket tettünk annak érdekében, hogy a digitális beavatkozás csak és kizárólag csak a kívánt hatást érje el és más vonatkozásban hallhatatlan maradjon.

Néhány év kemény munka után véget ért a kutatási projekt, egy prototípus elektronikus kártyát építettünk és le is zártuk a projektet. A Paradigm/Anthem felkérte a projekt két főmunkatársát, Marc Boneville és Dr. Peter Schuck urakat, hogy csatlakozzanak a cég csapatához. Így jött létre a Paradigm/Anthem

 Advanced Research (PARC) kutatócsoport, hogy annak keretén belül folytatódjék a munka, amelynek célja továbbra is egy korszerű digitális elektronikai megoldás és a működtetéséhez szükséges programok kifejlesztése maradt.

Kilépve a laboratórium falai közül és a valós világba érkezve a PARC-csapat olyan módszert fejlesztett ki, amely azonosítani és alkalmazni tudja azokat a beavatkozásokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy tetszés szerinti helyiségben tetszés szerinti hangsugárzót használva a lehető legjobb és leghitelesebb hangzásképet kapjuk. Az első, ezt a célt szolgáló egyedi Anthem Room Correction (ARC) rendszert Marc Bonneville fejlesztette ki, az azt működtető program Dr. Peter Schuck műve volt. Sajnálatos módon ez a megoldás egy jó évtizeddel előzte meg azt az időt, amikor a szórakoztatóelektronikai eszközök már elegendő számítástechnikai teljesítménnyel rendelkeztek ahhoz, hogy ezt a rendszert futtatni tudják. Éppen ezért a kutatási projekt második részében az volt a fejlesztési célkitűzés, hogy ezt a komplex rendszert az akkori eszközök képességeinek megfelelő méretűre és adatfeldolgozási igényűre zsugorítsák. Az ennek az elvárásnak is megfelelő első működő rendszert az AVM-50 készülékbe építették.

A csapat látványosan bővült és fejlődött a következő években, új, izgalmas termékek sorát fejlesztette ki, miközben tovább tökéletesítette és finomította az ARC rendszert. A 2006-ban megjelent Statement D2 A/V jelfeldolgozó egység már ezt a csúcskategóriás hardver/ szoftver megoldást kapta. Ekkora már az eszközök is elérték azt a teljesítőké-pességet, amely a 20 évvel azelőtt ki-fejlesztett első rendszerváltozathoz szükséges lett volna.

Napjainkra az Anthem előerősítői, erősítői és AV rádióerősítői az elérhető legkorszerűbb technikai és technológiai megoldásokkal készülnek, könnyen csatlakoztathatóak a hálózatra, vezérelhetőek, optimalizálható a hangzásuk és a teljes szórakoztatóelektronikai rendszer vezérlésére és ki-/bekapcsolására is alkalmasak.

 

“Az Anthem MRX a legjobb házimozi rádióerősítő, amelyet valaha is szerencsém volt kipróbálni.”

- Secrets of Home Theater and High Fidelity

 

 Miért érdemes az Anthemet választania? 

35 éves, a házon belül létrehozott és folyamatosan bővített kutatófejlesztő részleggel a háttérben, sokéves tapasztalattal az innovatív audió eszközök tervezésében és gyártásában az Anthem termékei egyedülállóan megbízhatóak és sokoldalúak, az iparág egyik legjobb ár/teljesítmény arányával rendelkeznek. Ez az egyik oka annak, hogy a megfelelően felkészült audiofilek, hivatásos zenészek és mérnökök világszerte mind gyakrabban Anthem készüléket választanak.

A másik ok az igen fejlett technológiánk, többek között az Anthem Room Correction (ARC®), az iparág egyik vezető audió optimalizáló rendszere. A profik a pontosságáért, az amatőr zenehallgatók az egyszerű használhatóságáért és a kimagaslóan jó eredményeiért szeretik.

Az Anthem erősítőkben nem invazív korszerű terhelésfigyelő áramköröket (ALM, Advanced Load Monitoring) találunk, amelyek folyamatosan figyelik a készülék hőmérsékletét, a benne folyó áramokat és feszültségértékeket, hogy ezáltal is hosszú időtartamon át megbízható működést biztosítsanak.

Emellett az egyedi kialakítású bemeneti egységeink csökkentik az erősítők torzítását, javítják a lineáris jelátvitel minőségét. Az egyes egységeket önálló tápegységek szolgálják ki, a készülék elektronikájának hűtéséről túlméretezett, igen jó hatásfokú hűtőbordák gondoskodnak, ezzel is növelve az Anthem elektronikák legendásan magas megbízhatósági értékeit.

A legkorszerűbb technika és technológia alkalmazása nem öncélú, nem azért tesszük, hogy magunkra és a készülékeinkre tereljük a lehetséges vásárlók figyelmét, hanem az, hogy az eszközeink a lehető legtisztább hangzást biztosítsák, az elszíneződés, a torzítás legcsekélyebb jele nélkül. Az Anthem készülékekkel az adott előadás első sorába, a középpontjába kerül. A lehető legjobb élményt kapja a kétcsatornás felvételeknél, vagy a sokcsatornás, komplex házimozi vetítéseknél és persze a két véglet között bárhol is.

 

“Nehéz dolga lesz, ha akár önálló készülékekkel is, de ennél jobb hangzást szeretne elérni. Erősen ajánljuk a terméket.”

- Sound and Vision

 

Elég egy pillantást vetnie a készülékeinkre és rögtön érezni fogja, hogy azt kínáljuk, amit Ön keres: Rajongunk a szemet gyönyörködtető, de ugyanakkor funkcionális formatervekért. Mindegyik termékünk egyszerűen és könnyen csatlakoztatható egyéb készülékekhez, könnyen navigálhat a beállító rendszerükben, a tetszetős termékeink pedig jól mutatnak az A/V szekrényekben vagy a készülékállványokon.

 

“Röviden. Az MRX sorozat saját osztályt teremtett. Aligha hiszem, hogy van másik olyan rádióerősítő, amely többcsatornás és sztereó üzemmódban egyaránt ezt a hangzásteljesítményt nyújtja és mellette ennyire egyszerűen testre szabható.”

- Home Theater Review

 

A termékeink áttekintése

 Úgy terveztük az Anthem termékeit, hogy a szórakoztatóelektronikai rendszere agyközpontjai legyenek s hogy meglepően jó áron káprázatos hangzásteljesítményt és felhasználói élményt nyújtsanak. Filozófiánk és gyakorlatunk sikerét a professzionális és az otthoni felhasználókat megcélzó szakirodalomban megjelenő, a termékeket magasztaló tesztek sokasága, valamint a pozitív fogyasztói visszajelzések ezrei igazolják, akik Önhöz hasonlóan megfizethető áron csúcsteljesítményű készülékre vágytak.

 

Milyen újdonságokkal gazdagodott az AVM/MRX termékcsalád?

 

·        Teljesen új alapokra helyeztük a készülékek működését, a digitális adatfolyam kezelő Apple AirPlay és AirPlay 2, Chromecast, Bluetooth, Spotify Connect (hamarosan!) és Roon (hamarosan!) támogatást is biztosít.

·        Az ARC Genesis a korábbinál is pontosabb mikrofonnal érkezik, bármely környezetben pontosabb, precízebb méréssorozatot tesz lehetővé.

·        Modernebb külső megjelenés, nagyfelbontású kijelző az előlapon menünavigációs funkcióval.

·        Az Anthem Web User Interface hálózatalapú kezelőfelület pofonegyszerűvé teszi a készülék beállítását. A beállító menü az okostelefonon, táblagépen, noteszgépen futó böngészőből is futtatható.

·        Az erősítőmatrix révén újrarendezheti az erősítőcsatornákat, az éppen nem használtakat a 2-es helyiséghez, a térhangsugárzók vagy a felső hangzástérbe sugárzó hangsugárzók meghajtásához rendelheti, de akár a legfontosabbnak vélt hangsugárzók kettős erősítéséhez is felhasználhatja.

·        Az objektumorientált audió kodekeket a legújabb DTS Virtual X rendszer támogatására frissítettük.

·        Egyes modelleknél (MRX 1140, AVM 90 és AVM 70) az objektumorientált audió kodekeket a DTS:X Pro legújabb változatának támogatására frissítettük.

·        Új elektronikai alapok, legfeljebb 15.4 csatornás kiépítést tesznek lehetővé, HDMI 2.0b HDCP 2.2 kompatibilis, a hardver, HDMI 2.1 (8K) változatra frissíthető.

·        Eges modelleken 4 mélynyomó kimenet található, az ARC Genesis pedig külön-külön tudja beállítani és optimalizálni az egyes mélynyomók frekvenciamenetét és késleltetését.

·        Független HDMI 2. helyiség kimenet az MRX 1140, MRX 740, AVM 90 és AVM 70 modelleken.

·        A továbbfejlesztett visszatérő hangcsatorna (ARC) már a nagyfelbontású hangot is fogadni tudja a TV-készülékről, a hang egyetlen HDMI kábelen keresztül érkezik az AVM/ MRX készülékekhez.

 

Amit az Anthem Room Correction (ARC® teremakusztika korrigáló rendszerről) tudnia kell: 

Az ARC® a kezébe adja a lehetőséget, hogy egy korszerű audió laboratórium eszköztárával érje el a lehető legjobb hangzást az otthonában. Az ARC elég kifinomult ahhoz, hogy hallható

javulást érjen el a rendszer hangzásában, a használata pofonegyszerű, nem igényel előkép-zettséget, segítségével néhány egyszerű lépéssel állíthatja be a készülék hangzását, szabhatja azt az adott akusztikai körülményekhez és adottságokhoz, olyan szinten, amit csak a sok ezer dollárba kerülő professzionális rendszerektől remélhetne.

 

 Új! Az Anthem hálózatalapú kezelőfelülete

 Az Anthem hálózatalapú kezelőfelületét a készülék minél egyszerűbb beállításának támogatására terveztük. A kezelőfelület okostelefonon, táblagépen, vagy noteszgépen is használható a megszokott hálózati böngészőn keresztül.

Semmi sem lehet egyszerűbb, mint az online konfigurálás a böngészőn keresztül elérhető kezelőszervekkel. Az egyedileg erre a célra tervezett adaptív kezelőfelület bármilyen hálózatképes eszközön futtatható. Segítségével mindazon funkció és paraméter beállítható, amit az AVM/MRX sorozaton beállíthatónak terveztünk.

A készülék felhasználói vagy a készüléket üzembe helyező szakemberek egyaránt elérhetik a beállító rendszert a hálózati böngészőn keresztül, segítségével az AVM/MRX készülékcsalád egyszerűen és könnyen üzembe helyezhető, optimalizálható a működése. A beállító program okostelefonon, táblagépen, noteszgépen egyaránt futtatható, ilyen módon bárhol és bármikor, akár a készülék üzeme közben is elvégezheti a funkciók beállítását vagy finomhangolását.

 

A fő helyiségben

·        A készülék be- és kikapcsolása

·        A hangerő módosítása

·        A használni kívánt hangzásmód kiválasztása

·        Üzem közbeni beállítások

·        Plusz sok minden egyéb beállítás

 

Általános beállítások

·        A készülék elnevezése (bármilyen nevet adhat neki)

·        Egyéni beállítások (a készülék testre szabása)

·        A kijelző beállítása

·        A CEC beállítások

·        Plusz még sok minden egyéb

 

A hangsugárzók

·        A hangsugárzó profilok konfigurálása

·        A hangsugárzó profilok elnevezése

·        A hangsugárzó távolságok beállítása

·        Váltás az elülső szuper mélynyomók között

·        Plusz sok minden egyéb beállítás

 

Bemenetek

·        Bemenetek hozzáadása/törlése

·        A bemenetek elnevezése

·        A bemeneti beállítások konfigurálása

·        Az ARC be-/kikapcsolása

·        Plusz sok minden egyéb beállítás

 

Hálózat

·        A hálózati beállítások konfigurálása

·        A kapcsoló be-/kimenetek beállításainak konfigurálása

·        Az infravörös beállítások konfigurálása

·        A Tx állapotok beállítása

·        Plusz sok minden egyéb beállítás

 

Mentés/betöltés

·        A beállítások elmentése/betöltése

·        A beállítások átvétele/átadása

·        Az üzem közben végzett beállítások visszaállítása

·        A működtető program frissítése

 

Az Anthem Room Correction (ARC®) - A hangzás optimalizálása bármely helyiségben

 

ÚJ! ARC Genesis program

Az ARC Genesis a legújabb, számos, az ARC funkciót támogató Anthem vagy Paradigm terméken futatható program.

Ez a programváltozat már Mac és Windows gépeken egyaránt futatható, az új célgörbe beállítási lehetőségek segítségével a legmélyebb és a legmagasabb frekvenciák is állíthatóak, a program továbbfejlesztett algoritmus alapján működik és számos egyéb új szolgáltatást nyújt.

Az ARC Genesis visszafele kompatibilis számos, az ARC vagy PBK funkciót támogató Anthem és Paradigm termékkel A teljes listát az AnthemARC.com oldalon találja meg. Az Anthem teremakusztika korrigáló program ezen harmadik generációja fontos előrelépést jelent az adott helyiség akusztikai hibáinak számos különféle megoldással történő javítása terén. Az ARC Genesis jelentős mértékben javítja a kompatibilis hangsugárzók vagy elektronikák hangzásteljesítményét, miközben megőrzi az adott helyiség egyedi jellemzőit. Az egyedi fejlesztésű digitális jelfeldolgozási (DSP) megoldásokkal és (az ARC és PBK funkciókat támogató termékekkel együtt szállított) kalibrált mérőmikrofonnal elképesztő mértékű javulás érhető el a rendszer hangzásában.

  

ÚJ! Új generációs ARC® mikrofon

Az ARC Genesis Mac vagy PC alapú gépen egyaránt futtatható és jelenleg a leghatékonyabb eszköz arra, hogy az elérhető legjobb hangzásminőségben szólaljanak meg a felvételek az otthonában. A program igen sokrétű funkcióválasztékkal rendelkezik.

Innen tölthető le INGYENESEN: AnthemARC.com.

 

Teljesen megújult digitális adatfolyam kezelő platform

Valamennyi Anthem AVM jelfeldolgozó egység és MRX rádióerősítő sokrétű digitális adatfolyamkezelési funkcióval rendelkezik, amely segítségével a helyi tárolóeszközön tárolt, vagy az Interneten elérhető zenei felvételeket szólaltathat meg a készülékkel magas hangzáshűséggel. Az Anthem igen gyors adatfeldolgozási sebességének és a csúcsminőségű DAC áramkörökből épített kiváló digitális/analóg jelfeldolgozó egységének köszönhetően a hangzásminőség ugyanolyan jó, mintha a CD-lemezt helyezte volna be egy külön lejátszó készülékbe. Egyes esetekben a nagyfelbontású digitális adatfolyam jobb hangminőséget biztosít, mint a CD-lemez, megközelíti az SACD, a DVD-A, vagy a Blue-ray audió hangminőségét.

 

         Mindegyik AVM/MRX készülék támogatja az Apple AirPlay és AirPlay 2 funkciót, amely révén a felhasználó tartalmat, illetve a helyi hálózaton tárolt felvételeket küldhet át bármely AirPlay-kompatibilis eszközre. Az AirPlay 2 használatával egyszerre több készüléken is folyhat a lejátszás, így otthona akár mindegyik helyiségben szólhat a zene.

         A Google Chromecast támogatás lehetőséget ad arra, hogy bármely Android-alapú készülékről, például az okostelefonjáról, táblagépéről vagy noteszgépéről tartalmat küldjön át bármely AVM/MRX készülékre. Bármit, amit az okostelefonján is meg tud hallgatni, közvetlenül átküldheti az Anthem rádióerősítőre vagy jelfeldolgozó egységre.

         Valamennyi AVM/MRX készülék támogatja a Bluetooth csatolót, amely segítségével a telefonokon, táblagépeken és noteszgépeken, vagy más mobil eszközön tárolt zenei felvételeket küldhet át megszólaltatásra a készülékeinkre. 

Keltse úgy életre a mozifilmeket, mint soha korábban! 

 

Mit nyújt az IMAX ENHANCED®?

AZ IMAX ENHANCED, vagyis a feljavított IMAX az egyetlen módja annak, hogy otthoni körülmények között tapasztalhassa meg az IMAX legendásan jó kép- és hangzásminőségét, valamint képméretét. Az IMAX Enhanced a digitálisan újrafeldolgozott 4K HDR tartalom és a DTS audió technológia sikeres ötvözete, amelyet csak a legkifejlettebb elektronikai eszközök és digitális adatfolyam továbbító eszközök képesek hitelesen megjeleníteni és megszólaltatni.

 

 Mit jelent az IMAX Signature hangzás?

Az IMAX filmszínházakban vetítésre engedélyezett valamennyi film a filmkészítők és a hangmérnökök szoros együttműködésében készül, az IMAX-mozikra jellemző egypontos forrás megszólalás-ra optimalizálva. Az IMAX-mozikban élvezhető filmszínházi hangzásvilágot lerontó „közeltéri” keverés helyett ez a csak az IMAX-filmek esetében alkalmazott hangkeverési eljárás a nappalijá-ban is az IMAX-mozikban megszokott hangzásvilágot reprodukálja.

  

Mi a DTS:X™?

A DTS:X a DTS legújabb generációs audió kodekje, amely új szintre emeli az objektumalapú audió technológiát, magával ragadó, körbeölelő, interaktív hangzásvilágot teremtve az otthonában.

A DTS:X ott szólaltatja meg a házimozikban is a hangot, ahol az a valóságban megszólalna a térben, ezzel minden korábbinál hitelesebb, többdimenziós, életszerű hangkulisszát teremtve. A csatornakorlátozásoktól mentessé vált hangzás ott szólaltatható meg, ahol a valós világban felcsendülne. Mivel a DTS:X esetében nincs szükség meghatározott hangsugárzó elrendezésre, tetszése szerint alakíthatja ki az otthoni hangrendszerét. A DTS:X segítségével mindig kézben tarthatja a hangzásvilágot az otthonában. A korábbi házimozi rendszereknél gyakran a zajba fulladó háttérhangok otthon is hallhatóvá tehetőek, egyéni ízlésének megfelelően állíthatja be a nézőt körbeölelő hangkulissza minden elemét.

 

Visszafele kompatibilis

A DTS:X valamennyi eddig ismert DTS-formátumot kezelni tudja, a DTS Digital Surround és a DTS-HD Master Audio hangkódolást is beleértve. Visszafele kompatibilis a korábbi DTS-képes házimozi eszközökkel és nagyszerű hangzásvilágot teremt.

 

Körbeölelő hangzásélmény

A DTS:X ott szólaltatja meg az otthonában a hangokat, ahol azok a valós világban is megszólalnának, ezzel valódi többdimenziós, hiteles hangzásvilágot teremt. Készüljön fel arra, hogy ez az új, magával ragadó, a nézőt körbeölelő hangkulissza még félelmetesebbé teszi a horrorfilmeket, élvezetesebbekké válnak a filmvígjátékok, hátborzongatóakká az autós üldözési jelenetek.

 

Rugalmas

A DTS:X bármilyen hangsugárzó elrendezés esetén működik, így a hangrendszerét az otthona adottságaihoz szabhatja.

  

Mit nyújt a Dolby Atmos®?

Sohasem szóltak még ilyen jól a filmek. Sokkal közelebb hozza a film történetét, vagy a koncertélményt, a zene, a hang szó szerint lélegzetelállító hitelességgel körbeöleli a házimozijában.

 

Körbeölelő hangzás

Nincs csatornakorlát, a hangobjektumok szabadon helyezhetőek el a térben, körbejárhatják a nézőt, szólhatnak a feje fölött, vagy a lábai alatt, mindig ott, ahol a valós történetben szólnának,

 

Kristálytiszta hangminőség

Mindegy, hogy intim párbeszédről, egy sokszereplős jelenetről, vagy nagyzenekari felvételről van-e szó, minden részlet tisztán, jól érthetően szólal meg, a térben pontosan elhelyezve, így semmiről sem marad le.

 

Érezzen át többet

Nyugodtan feltekerheti a hangerőt, a rendszer színekben, dinamikában gazdag, életszerű hangzással fogja megörvendeztetni, így sokkal közelebb érzi majd magát a szereplőkhöz, vagy koncertfelvétel esetén a zenészekhez, énekesekhez.

 

Körbeölelik a művészek

A Dolby Atmos a színészek, az előadók dolgát is megkönnyíti, közelebb hozza őket a nézőkhöz, hallgatókhoz. Jól elkülöníthetővé és azonosíthatóvá válnak az egyes hangszerek és énekhangok, a hang soha korábban nem tapasztalt tisztasággal szólal meg. A többdimenziós megszólalás révén a néző, hallgató valóban az előadás helyszínén érzi magát, az előadás részesévé válik.

Dolby® felső hangzástérbeli hangsugárzók

2 vagy 4 használható, 4 lehetséges pozíciót mutatunk.

Több hangsugárzó esetén külső erősítésre lehet szükség

  

Audió jellemzők és szolgáltatások       

 

 

 

AVM 90

AVM 70

MRX 1140

MRX 940

MRX 740

 

Előerősítő csatornák

15.4

15.2

15.2

11.2

7.2

 

Erősítő csatornák

-

-

11

7

5

 

Erősítő mátrix lehetőség

-

-

X

X

X

 

Erősítő mátrix csatornák

-

-

10

6

4

 

Mélynyomó kimenet

4

2

2

2

2

 

Független mélynyomó kimenet

4

2

2

1

1

 

Mélynyomó fázis beállítás

X

X

X

X

X

 

Mélynyomó polaritás váltás

X

X

X

X

X

 

Dolby Atmos

X

X

X

X

X

 

Dolby HD

X

X

X

X

X

 

DTS:X Pro

X

X

X

-

-

 

DTS:X

X

X

X

X

X

 

DTS Virtual:X™

X

X

X

X

X

 

DTS-HD Master Audio

X

X

X

X

X

 

Anthem Room Correction teremakusztika korrekció

X

X

X

X

X

 

Hangsugárzó profil memória

4

4

4

4

4

 

Keresztváltó beállítás

40-200 Hz

40-200 Hz

40-200 Hz

40-200 Hz

40-200 Hz

 

Digitális jelfeldolgozás (DSP)

Többmagos

Többmagos

Többmagos

Többmagos

Többmagos

 

 Ajakszinkron beállítási tartomány

500 ms

500 ms

500 ms

500 ms

500 ms

 

Hangsugárzó távolság lépéstávolság

5 cm

5 cm

5 cm

5 cm

5 cm

 

Hangerő szabályozási lépéstávolság

0,5 dB

0,5 dB

0,5 dB

0,5 dB

0,5 dB

 

Dolby hangerő

X

X

X

X

X

 

Optikai digitális audió bemenetek

3

3

3

3

3

 

Koaxiális digitális audió bemenetek

2

2

2

2

2

 

Sztereó analóg audió bemenetek

4

4

5

5

5

 

MM hangszedő jelét fogadó (Phono) bemenet

X

X

-

-

-

 

Analóg közvetlen jelút üzemmód

X

X

-

-

-

 

Analóg jel mintavételi frekvencia

24 bit/192 kHz

24 bit/192 kHz

24 bit/192 kHz

24 bit/192 kHz

24 bit/192 kHz

 

Szimmetrikus XLR előerősítő kimenet

X

X

-

-

-

 

Optikai digitális audió kimenet (koaxiális/optikai jelátengedés

X

X

X

X

X

 

Sztereóra lekevert vonalszintű jelkimenet

X

X

X

X

X

 

2. helyiséges (zónás) audió/videó

X

X

X

X

-

 

Digitális adatfolyam kezelés (streaming)

AirPlay 2

X

X

X

X

X

 

Chromecast

X

X

X

X

X

 

Bluetooth

X

X

X

X

X

 

Spotify Connect (hamarosan!)

X

X

X

X

X

 

Roon (hamarosan!)

X

X

X

X

X

 

Hangzásmódok

Anthem Logic

X

X

X

X

X

 

Dolby Surround

X

X

X

X

X

 

DTS Neural:X

X

X

X

X

X

 

Stereo

X

X

X

X

X

 

All Channel Stereo (az összes csatorna sztereó)

X

X

X

X

X

 

Mono

X

X

X

X

X

 

All Channel Mono (az összes csatorna mono)

X

X

X

X

X

 

HDMI és videó jelfeldolgozás

HDMI bemenetek

7

7

7

7

7

 

HDMI változatszám

2.0b

2.0b

2.0b

2.0b

2.0b

 

HDMI frissíthetőség

X

X

X

X

X

 

HDCP

2.2

2.2

2.2

2.2

2.2

 

Dolby Vision

X

X

X

X

X

 

IMAX Enhanced        

X

X

X

X

X

 

4:4:4 Chroma Subsampling @ 4K60 (18,2 Gbps)

X

X

X

X

X

 

High Dynamic Range (megnövelt dinamika tartomány)

X

X

X

X

X

 

BT.2020 Color

X

X

X

X

X

 

xvYCC, Adobe RGB, Adobe YCC601, sYCC601, Deep Color        

X

X

X

X

X

 

Kimenetek (párhuzamosítva)

2

2

2

2

2

 

2. helyiséges (2-es zóna) kimenet

X

X

X

X

X

 

Szórakoztatóelektronikai vezérlés (CEC)

X

X

X

X

X

 

Jelátengedés a készenléti üzemmódban

X

X

X

X

X

 

Testreszabhatóság

IP vezérlés

X

X

X

X

X

 

RS-232 kapun keresztüli vezérelhetőség

X

X

X

X

X

 

Előre megírt vezérlő meghajtó programok használata

X

X

X

X

X

 

Infravörös jelfogadó bemenet

X

X

X

X

X

 

12 voltos (konfigurálható) kapcsoló kimenet (40 mA)

3

3

3

3

3

 

Műszerszekrény szerelőfül (külön rendelhető)

X

X

X

X

X

 

Hálózatra csatlakoztathatóság

Vezeték nélküli csatoló felület

X

X

X

X

X

 

Ethernet csatoló

X

X

X

X

X

 

Frissítés a vezeték nélküli hálózaton keresztül

X

X

X

X

X

 

Egyéb jellemzők és szolgáltatások

Toroid transzformátor

X

X

X

-

-

 

Emelt szintű terhelésfigyelés (ALM)

-

-

X

X

X

 

Bemeneti konfigurációk        30

30

340

30

30

30

 

Bemeneti szintszabályozás

X

X

X

X

X

 

Bemenet hozzárendelés a bekapcsoláskor

X

X

X

X

X

 

Automatikus kikapcsolás

X

X

X

X

X

 

Gazdaságos üzemmód (a készenléti állapotban)

X

X

X

X

X

 

Frissítés a hálózaton keresztül

X

X

X

X

X

 

Frissítés az USB kapun keresztül

X

X

X

X

X

 

Béta állapotú frissítések lekérési lehetősége

X

X

X

X

X

 

Háttérvilágítású infravörös távvezérlő

X

X

X

X

X

 

A hálózaton keresztül elérhető Anthem kezelőfelület

X

X

X

X

X

 

Garancia (csak az USA és Kanada területén érvényes!)

3 év

3 év

3 év

3 év

3 év

 

 

 

Az Anthem készülékeket Magyarországon kizárólagos jelleggel forgalmazza:

Limar Audio Kft. 1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. em. 4/a.

Telefon: (+36-1) 359-3136, (+36-1) 329-2980, Fax: (+36-1) 359-3137, E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A Hi-Fi Chocie tesztelte a MoFi Ultradeck+M készüléket

Szeretettel felcímkézve

Adam Smith a Mobil Fidelity lemezkiadó igen ígéretes, a kategóriája csúcsát sejtető lemezjátszó csomagját vette górcső alá.

A zene reprodukálásának hőskorára visszatekintve gyakori volt, hogy ugyanazt a cégnevet, logót találtuk a lemezen és az annak lejátszására, megszólaltatására szolgáló eszközön is. Az RCA, a Decca, az EMI, a Philips és számos más cég audió készülékek, rendszerek gyártójaként és lemezkiadóként is sikeresen működött. Az is előfordult, hogy a készülékgyártás terén már bizonyított cégek, például a Naim és a Linn fogott lemezkiadáshoz. Napjainkban azonban már egyre ritkább az, hogy egy lemezkiadó készülékgyártásba kezdjen. Éppen ezért számított meglepetésnek, hogy a korábban csak lemez-kiadóként ismert Mobile Fidelity Sound Lab 2016-ban bejelentette, hogy MoFi Electronics márkanév alatt lemezjátszókkal, hangkarokkal, hangszedőkkel és tartozékokkal  fog megjelenni a piacon.

Az UltraDeck+M a lemezjátszó-csomag zászlóshajója tervezésében jelentős szerepet kapott a Spiral Groove neves konstruktőre, Allen Perkins és az Egyesült Királyságban 2.500 angol fontba kerülő készülék egy MasterTracker mozgó mágne-ses hangszedővel érkezik. 2.300 fontos áron az UltraTracker mozgó mágneses hangszedővel is választható, de 2.000 fontért hangszedő nélkül is megvásárolható.

 

A szíjhajtású lemezjátszó tányérjának mozgatásáról egy a lemeztányér peremét hosszú gumiszíjjal meghajtó váltóáramú aszinkron  motor gondoskodik. A Delrin szíjtárcsán két horony található a kétféle fordulatszámnak megfelelően. A fordulatszámváltás a meghajtó szíj megfelelő horonyba helyezésével manuálisan történik. A lemeztányér anyaga is Delrin, tömege 3 kg. Ezt az anyagot a vinil lemezekhez jól illeszkedő kiváló mechanikai impedanciájának köszönhetően választotta a gyártó. Továb- bi előnye, hogy nincs szükség le-mezalátétre. A lemeztányér egy ki-fordított kemény acélcsapágyon siklik, vagyis a csapágy kiáll a lemezjátszó vázából, ebbe süllyesztjük a lemeztányért. Ezáltal a forgáspont a csapágyazással egy szintbe, vagy az alá kerül, nem pedig fölé, ez stabilabb pörgést eredményez.

Az igen egyszerűnek tűnő lemezjátszó ház a merevített rétegek csillapító hatása elvére épült. Három alumínium lemez alkotja, egy-egy a motornak, a csapágynak és a kar-talpnak. – ezek mindegyike hozzá van ragasztva az MDF házhoz, de ugyanakkor el is vannak szigetelve egymástól. A lemezjátszó Michael Latvis, a Harmonic Resolution Systems mérnöke  által  tervezett négy állítható rezgéscsillapító lábon nyugszik.

 

Az UltraDeck 10 hüvelykes hang-karját mindkét síkban csúcsminőségű golyóscsapágy támasztja, a belső hangkar kábel Cardas, amely a lemezjátszó hátlapján két RCA aljzathoz csatlakozik. A hangkar magassága és a hangszedő merő-legessége is állítható. A hangkarcső és a hangszedő tartó papucs között egy gumigyűrűt találunk a még jobb rezonancia leválasztás érdekében. A hangkar effektív tömege magas, 30 g, így csak a valóban alacsony engedékenységű hang-szedők fogadására alkalmas.

 

A MasterTracker MM hangszedő tervnek alapját egy iker-V kettős mágneses generátorszerelvény képezi, ami valójában egy hagyományos lemezvágó fej tükörképe. A tömege 9,7 gramm és mikro lineáris tűvel szerelt. Az MM hangszedők körében szokatlan módon a tű nem cserélhető, a MoFi álláspontja szerint az már nem garantálná a hangszedő tökéletes beállítását.

 

A készülék összeszerelési és megmunkálási minősége kiváló, a sárga meghajtó szíj és a be-/kikapcsoló gomb egyedi karaktert ad a készüléknek. A lemezjátszóhoz egy porvédő tető is tartozik, ami egyszerű műanyag zsanérral csatlakoztatható a készülék vázához.

 

A teszt alatt a lemezjátszót egy Atacama Equinox állványra helyeztem és egy Anatek MMC hangszedő illesztő egységhez csatlakoztattam, amely egy Naim Supernait erősítőhöz továbbította a hangszedő jeleket, az erősítő pedig egy pár Mowgan Audio Ogma hangsugárzót hajtott meg.

A lemezjátszó tartozéka egy 367 grammos Super Heavy Weight valóban nehézsúlyú lemez leszorító rátét (200 angol fontba kerül), ezt is használtam a teszt során.

 

A hangminőség

Amennyiben az UltraDeck megvásárlását fontolgatja, feltétlenül szánjon még 200 fontot a lemezleszorítóra, ha meg már egy UltraDeck boldog tulajdonosa, de nincs még hozzá lemezleszorítója, menjen és vegyen egyet! Ez a látszólag jelentéktelen kiegészítő elképesztően jó hatással van a hangzásminőségre – egy önmagában is felettébb jó lemezjátszóból csúcskategóriás nagyragadozót varázsol. Nélküle könynyen megcsúszhat a lemez a lemeztányéron, egy lemeztisztító kefével pedig könnyen megállítható a tányér forgása. Mihelyt ráteszi a Super Heavy Weight leszorítót, az a tányérra préseli a lemezt és egyben megdöbbentően jobban is fog szólni a lemez. A leszorító nélkül hallgatva Steve Earle Copperhead Road lemeze címadó dalának bevezetésében ugyan elég ütősnek hangzik a lábdob, de a felsőbb regiszterekben kis maszatolást véltem felfedezni. Ahogy rátettem a nehezéket a lemezre, látványosan feltisztult a magas tartomány, helyükre kerültek az előadók és a hangszerek, a dob pedig a belső szerveimet kezdte rezgetni.

 

Az UltraDeck legalsó regisztere, a mélyhangok világa Igazán szép. Kőkeményen stabil a basszus, miközben a legfinomabb részletek is jól hallhatóak. Nemcsak a lábdob hangja varázsolja el a hallgatót, az UltraDeck az alsó középtartomány és a mélytartomány határán lévő sávot is könnyedén, olyan hitelesen szólaltatja meg, amely eddig csak a sokkal drágább és kifinomultabb készülékekre volt jellemző. ,A basszgitárnak teste van, a hang-ja kiteljesedett, de a szintetikus mélyek is hasonlóképpen magukkal ragadóan, tökéletes ritmushűséggel szólalnak meg. Úgy tapasztaltam, hogy a közvetlen meghajtású lemezjátszókra jellemzően pontos ennek a szíjhajtású futóműnek az időzítése és a precizitása.

 

Legalább ilyen pontos és részletező a felső frekvenciatartomány-ban is az UltraDeck térleképezése. hangzásegyensúlya, de ugyanakkor enyhén hajlamos a fellágyulásra. Ám egy pillanatra se gondolja, hogy fedett, fátyolos lenne a hangzása! Mi sem állna messzebb az igazságtól! Ahogy ráteszi a leszorítót a lemezre, látványosan feltisztul a közép- és magastartomány, érezhetően kifinomultabbá válik, olyan, mintha MC hangszedőre váltott volna. Lecseréltem egy pillanatra a MasterTrack hangszedőt az Orto-fon 2M Blackre: Enyhén változott a hangzásegyensúly, de semmivel sem lett tisztább a hangzás és a frekvencia sávszélességen sem éreztem változást.

Ami pedig a középtartomány tisztaságát illeti, az UltraDeck+M itt is ragyogóan vizsgázott. A hangszerek hangja természetes, tökéletesen helyezi el azokat a készülék a színpadon, a színpad nagy, de nem túlméretezett, levegős, de nem felfújt. Az énekhang szabadon áramlik a térben, megszólalása tökéletesen életszerű, hiteles. A Let’s Eat Grandma Donnie Darko felvételét hallgatva az UltraDeck+M ismét bőven adott okot az örömre: Rosa Walton énekhangja szabadon áradt szét a helyiségben, a háttérben szóló gitár pont ott és pont olyan hangerővel szólalt meg, ahol és ahogyan kellett. Mindezt mennydörgésszerű szintetikus basszus teszi teljessé, ahogy a felvétel a crescendo fele halad. Ezen az áron csaknem lehetetlen, de drágább eszközökkel sem egyszerű ezt a ragyogó összhangot felülmúlni. 

 

A versenytársak:

Az Angliában 2.500 fontba kerülő Pro-Ject Xtension 9 Superpack Ortofon Quintet Black MC hangszedővel és a 2.400 fontba kerülő Rega Planar 8 Apheta 2 MC hangszedővel (HFC 443) nagyjából azonos árúak, mint a Rega RB-202 karral és az Ortofon 2M Red hangszedővel szerelt Michell Gyro SE referencia lemezjátszó. Míg a Gyro SE kivételesen jó lemezjátszó és a Rega és a Pro-Ject modellek komplett csomagként nagyon jó értéket képviselnek, velük szemben csak az UltraDeck+M a versenyképes kombináció.

 

A következtetéseim:

 

Ismervén a fejlesztésének történetét és további lehetőségeit, úgy vélem, hogy a MoFi UltraDeck lemezjátszója kiváló készülék lesz, de már a jelen állapotában is lenyűgözően sokat tud, hihetetlenül sokat nyújt az áráért. Még többet kap, ha szán még rá egy kis pénzt és a lemezleszorítót is megveszi hozzá.

AZ ITÉLETÜNK

MELLETTE: Tiszta hangzás, leképezés, kiváló mélyek, kiviteli minőség

ELLENE: Gyengének tűn-nek a zsanérok a védőtető tömegéhez.

ÍGY LÁTJUK: Hihetetlenül jól megépített lemezjátszó csomag elképesztően jó hanggal

ÖSSZESSÉGÉBEN: 5/5 csillag

A HIFIPIAC ONLINE ADVANCE PARIS PlayStream A5 TESZTJE

A következő teszt a HFP online felületén jelent meg 2020. 03. 30-án:

 

Komoly változás történt a francia gyártó integrált erősítő sorozatában, melynek a kettő új olcsóbb tagja immár valódi audio központtá válva streamer is lett egyben az eddigi „szimpla” erősítő helyett és ennek okán vadonatúj elnevezést is kapott.

Az Advance Paris legfontosabb momentumként azt hangsúlyozza a PlayStream A5 és A7 elnevezésű típusokkal kapcsolatban, hogy tervezésük során a jó minőségű és kellően nagy teljesítményű integrált erősítő és a nagy felbontású, teljes értékű streamer házasítása volt a legfőbb célkitűzés. Ennek megfelelően a két készülék egyaránt egy AB osztályú erősítő, egy minőségi DAC, egy FM/DAB+ tuner és egy hálózati lejátszó jól sikerült kombinációja, nem mellesleg nagyon kedvező áron.

Az aktuális (teljes méretű) integrált erősítő választék belépő típusának számító PlayStream A5 kiváló minőségű, válogatott alkatelemekből felépített 2×80 W (8 Ohm) teljesítményű AB-osztályú erősítővel rendelkezik, amely jóval izmosabb, mint a korábbi alapmodellé volt, és így nagyobb terekben és esetlegesen érzéketlenebb hangsugárzókkal való használatra is alkalmassá teszi. Nagyobb társaihoz hasonlóan a High Bias áramkörnek köszönhetően az első wattok az A5 esetében is A-osztályhoz hasonló módon szólalnak meg. A különféle digitális jelek feldolgozását és analóggá alakítását Wolfson WM8740 és Asahi Kasei AK4113 chipek végzik hozzájuk illő minőségi áramköri környezetben.

A készülék hálózati lejátszó része Ethernet és Wifi kapcsolaton keresztül egyaránt használható és a Spotify, Deezer, Qobuz, Tidal, TuneIn, iHeartRadio, vTuner és Napster szolgáltatások mindegyike elérhető vele. Az okostelefonon, táblagépen, számítógépen, külső NAS-on vagy otthoni hálózaton tárolt zenei könyvtárak tartalmai szintén kényelmesen lejátszhatók a készülékkel. A gyártótól megszokott módon beépített Bluetooth egység nincs az erősítőben, amennyiben valaki ilyen módon is szeretné használni, az X-FTB01 és X-FTB02 Bluetooth vevőket tudja megvásárolni hozzá. (Ahogy a MyConnect 150-nél írtuk, a gyártó az X-FTB01-et sok esetben grátisz mellékeli a készülékeihez.) A PlayStream A5 egyéb felszerelései közé tartozik még az FM/DAB+ tuner, amitől valójában már nem is csak erősítő, hanem egy receiver, gazdag csatlakozó felületén pedig line RCA, Phono MM és optikai illetve koax digitális bemenetek, valamint USB port is található.

Advance Paris Playstream A5 hatlap

A készülék szintén megújult külső megjelenése szerintem sokkal esztétikusabb, mint az elődöké volt. A klasszikus és a modern stílusjegyeket ötvöző kompakt méretű kék VU mérők már nem kápráztatják a szemeket, mint a régebbi változatok, a fehér fénygyűrűvel kiemelt alumínium kezelőszervek pedig főleg este nagyon kellemes és hangulatos látványt nyújtanak. A hangerőszabályzó benyomva tartva bemenetválasztóként is funkcionál, az előlap alsó részén sorba rendezve megjelenő, praktikus érintőkapcsolóként működő kék fényű bemenet nevekkel azonban már direktben is lehet váltogatni közülük. A kettő VU méter között egy kis kijelző található, ami az általános fény-harmóniába tökéletesen illeszkedő fehér digitekkel mutatja a kiválasztott bemenetet és egyéb információkat.

playstream app copyKövetkezetes módon nagyjából bemenettől és forrástól függetlenül a PlayStream A5 az Advance Paris aktuális erősítőinek auditív jellegzetességeit mutatja, ami lényegében a korábbi nagyon kellemes és lágy hangzás kicsit konkrétabb, racionálisabb és határozottabb változatát jelenti. A MyConnect150-hez hasonlóan ez a készülék is kellő erővel és határozottsággal ötvözi az alapvetően azért továbbra is barátságos és kifinomult előadásmódját, a korábbi belépő típus 50 Wattjához képest a mostani 80 Watt pedig érezhetően erőteljesebb, testesebb és dinamikusabb megszólalást biztosít számára.
Jazzen és popzenéken finoman pulzáló, testes és oldott hangulatú megszólalást nyújt izmos és erőteljes basszussal. Ritmikailag egyértelműen frissebb, mint az elődje volt, és ugyanez igaz a dinamikájára és a basszusjátszó képességére is. Megnövekedett erejének köszönhetően a szub tartományok is jóval energikusabban szólalnak meg, doboz függvényében gyakran akár egészen sub-wooferes érzetet keltve. A hangzása a gyártóra mindig is jellemző módon zavaró hibák nélküli, egészséges és kiegyensúlyozott, és érzésem szerint minden szempontból az árkategóriáján túlmutató színvonalú. Ráadásként nem instant sziporkázással és egy-egy szuper jellemzővel akar lenyűgözni, hanem csak teszi a dolgát és hagyja, hogy a hallgató szépen felfedezze a hangzásában rejlő szépségeket és különféle pozitívumokat. A zongora-szaxofon duó szaxofon tagjának megszólaltatása különösen életszagú és meggyőző, a nagyobb teljesítmények köszönhetően pedig a zenésznek jókora tüdeje is van, így a hang és a levegő az erősebb fújásoknál dinamikusan áramlik a hangszórókból, míg a másik oldalon a halk, szinte elfúló kis hangocskáknál egészen bensőséges hangulatot kelt. A partner zongora gazdag hangszínkészlettel és felhangrendszerrel zenél, a magasabb regiszterekben egy enyhe grízességgel, ami a sok pozitívum mellett azért jelzi, hogy még a belépő szinten vagyunk, a „nagyok” simaságáért pedig sajnos továbbra is többet kell fizetni. Érdekes módon ettől az enyhe karcosságtól a hangzás egyben valóságosabbnak is tűnik, és még a sok finomság ellenére sem lesz rózsaszínű cukormáz érzetem.
Akusztikus hangszeres és klasszikus műfajokon az erősítő határozott megszólalásában egyértelműen a zeneiség dominál, a helyükön lévő hifi paraméterek pedig szürke eminenciásként dolgoznak a „háttérben”. A különféle hangszerhangok szépen formáltak, valóságos hangszínűek és kifinomultan realisták, sok levegővel és méretes színpadon elhelyezve. Verdi Macbethjének feszült és fenyegető hangulatot keltő rezeseiben van réz rendesen, a tutik súlyosak, az attak pedig kellően erőteljes ahhoz, hogy összerezzenjek tőle. Jó lesz, ez, érzem! Az érzelmes hangvételű hegedűk, az énekesnők, az ezüstös fuvolák és a szoprán kórusok megszólaltatása szerintem kategóriáján felüli, míg Vivaldi muzsikájának rafinált dallamai a zeneszerző szándékához hűen egészen varázslatosak az A5 értő tálalásában.
Pop és rock zenéken, valamint sztereó mozizáson a gazdag hangszín világ és az egységesség mellett a dinamizmusé a főszerep, az elődökhöz hasonlóan továbbra is jóindulatú karakternek köszönhetően pedig még például az opcionális (amúgy ennek a dobozában is volt egy ajándékba) Bluetooth egység által fogadott tömörített zenék legtöbbje is jól hallgatható módon szólalt meg.

Ajánlás

A kvázi elődjénél jóval nagyobb teljesítménnyel határozottabbá, energikusabbá és dinamikusabbá tett PlayStream A5 már pusztán erősítőként nézve is bőven megéri az árát, ha pedig mindehhez hozzávesszük, hogy egy teljes értékű hálózati lejátszó is egyben, már igazi Best Buy készülékké válik, amelyen a tulajdonos még a szemeit is elégedetten legeltetheti az esti hangulatos zenehallgatás közben.


Advance Paris PlayStream A5
Teljesítmény: 80 W (csatornánként, 8 Ohm)
Frekvencia átvitel: 20 Hz- 80 kHz (+/- 3 dB)
THD: <0,004 %
Jel/zaj arány: > 98 dB
Optikai digitális bemenet: PCM 24 bit/ 96 kHz
Koaxiális digitális bemenet: PCM 24 bit/192 kHz
USB audió PCM: 24 bit/32 bit 44,1 kHz – 384 kHz
USB audió DSD: 2,8 MHz (DSD64)-DOP/5.6 MHz,
(DSD128)-DOP/11,2 MHz (DSD 256)-DOP
Méretek: 430×135×370 mm
Tömeg: 8,1 kg
Ár: 319.990,- Ft