Amit a Phasemation cégről tudnia érdemes

 

A "Phasemation" a japán Kyodo Denshi Engineering Co., Ltd. hi-fi audio termékeinek a márkaneve. (Ennek megfelelően a korábban „Phase Tech” néven forgalmazott termékei neve is "Phasemation" névre változott.)

 

A "Phasemation" név a "Phase" (fázis) és az "Information" név ötvözete. A magas hangzáshűségű, vagyis HiFi audió alapvető feladata az, hogy a jobb és bal csatornára kiadott jelekkel hitelesen, életszerűen reprodukálja az adott adathordozón rögzített zenei információt. Ennek a célnak az elérésében meghatározó fontosságúak a csatornák közötti fázisjellemzők és erre a felismerésre alapozva hoztuk létre a vállalkozásunkat.

 

A vállalkozásunk gyökereit magas műszaki színvonalú elektronikai mérőműszerek tervezésében és gyártásában találja meg. A cég valójában egy mérnöki tervező iroda, a legfontosabb termékeink az önvezető rendszerekhez szükséges technológiai és technikai eszközök, amelyeket a saját fejlesztésű technológiánk felhasználásával alakítottunk ki. Az ezen a téren szerzett ismere-teink és tudásunk hasznosításával kerültünk abba helyzetbe, hogy a korszerű technológiánk és széleskörű ismeretanyagunk felhasználásával egyedülállóan magas színvonalú HiFi audió készülékeket és eszközöket gyártsunk, amelyek a rendkívül pontos fázisjellemzőik révén váltak világszerte ismertté és elismertté.

 

A célunk, hogy úgy reprodukáljuk a hallgató előtti és mögötti térben a konzervált hangot, hogy úgy érezze, hogy előtte játszanak a zenészek, a hallgató az adott előadás helyszínén érezhesse magát és megérthesse, megtapasztalhassa az előadók és az előadott zeneművek által tolmácsolt üzeneteket, érzelmeket. Úgy gondoljuk, hogy pontosan ez a megfelelő minőségű sztereó készülékek legfőbb feladata. A célunk elérése érdekében gondosan megtervezett és megfelelő fázis-jellemzőkkel rendelkező szerkezeti elemeket, áramköröket és rezgésgátló megoldásokat kell kifejlesztenünk és a gyakorlatban is megvalósítanunk, hogy az elvárt színvonalon és minőségben szólalhassanak meg az eszközeink és valóban az élő zene varázsát biztosítsák a hallgatók otthonában. Ezt szem előtt tartva és figyelembe véve jelenünk meg újabb és újabb termékeinkkel a piacon.

 

Azt is tudjuk, hogy bármilyen gondosan tervezzük és gyártjuk is az eszközeinket, aligha megoldható, hogy azok 100 %-os hatékonysággal szólaltassák meg az eredeti élő zenét. Tudnunk kell, hogy ezek csak technikai eszközök, aligha pótolhatják az élő muzsikusokat. Mindazonáltal továbbra is arra törekszünk, hogy a készülékeink hangja a lehető legközelebb kerüljön ahhoz a hangzásvilághoz, amit csak az élő előadás tud nyújtani, hogy a készülékeinket hallgatók úgy érezhessék, hogy előttük játszanak a zenészek. Ennek eléréséhez elengedhetetlenül fontos a pontos térleképezés. Éppen ezért úgy tervezzük az eszközeinket, hogy megőrizzék a pontos és precíz fázisjellemzőket. A Phasemation elkötelezett a lehető legjobb sztereó hangzás megteremtésére, hogy vissza tudja adni a hangversenytermekben átérezhető élményt. A termékeink fejlesztése során mind nagyobb mértékben támaszkodunk a korábbi készülékeinket megvásárlóktól és használóktól kapott visszajelzéseikre. Célunk az, hogy ezeket a számunkra fontos felhasználói véleményeket, kívánságokat figyelembe véve dolgozzunk a termékeink továbbfejlesztésén, illetve új eszközök kifejlesztésén. Célunk az, hogy minél több lehetséges felhasználóval oszthassuk meg világszerte az igazi sztereó hangzás élményvilágát.

 

A bevált termékeinket a lehető legtovább igyekszünk gyártásban tartani, a célunk az, hogy a megvásárolt termékeket is minél tovább tudják meghibásodásoktól mentesen használni a készüléktulajdonosok.

 

Felelőséggel tartozunk az általunk gyártott és értékesített termékek iránt, éppen ezért ügyfeleink számára magas színvonalú szerviz- és karbantartási szolgáltatást biztosítunk közvetve, vagy a forgalmazó partnereinken keresztül.

 

HANGSZEDŐ TERMÉKEINK

MC (mozgótekercses) hangszedőink

PP-2000 - MC hangszedő

A Phasemation zászlóshajója az MC hangszedők termékpalettán. Tökéletes élethűséggel adja vissza a zenét és még az előadó művész lemezbarázdába préselt szenvedélyét, hangulatát is képes kiolvasni és tolmácsolni.

A Phasemation cégnél folyamatosan dolgozunk a vállalkozásunk alap-jait megteremtő hangszedők fejlesztésén és továbbfejlesztésén. A folyamatos fejlesztés eredményeként sikerült megoldást találnunk a hangszedő és a tű oldalirányú nemkívánatos elmozdulásainak megakadályozására, a minden korábbinál jobb térleképezésre, elevenebbé, életszerűbbé tudtuk tenni a közép- és a felső tartományt, természetesen szólnak a mélyei. Mindezek alapján joggal nevezzük ezt a hang-szedőt termékeink ékkövének.

A PP-2000 MC hangszedő legfőbb jellemzői:

 

Új tervezésű mágneskör 

A PP-1000 mágneskörének felülvizsgálata után döntöttünk arról, hogy új mágneskört tervezünk a csúcskategóriás hangszedőnkhöz. Mágnesanyagként megtartottuk a permendurt (ez egy vas-kobalt-vanádium ötvözet), de újraterveztük a mágnesjáromot (yoke).

 

Eredményeként új formájú, a korábbinál jobb hatásfokú és egyenletesebb mágnesteret eredményező szerkezetet sikerült létrehoznunk. 

Ezzel a kimenő jelszint is nőtt anélkül, hogy meg kellett volna növelnünk a rezgést keltő szerkezet tömegét.

 

A rezgést keltő rendszer újratervezése 

 

Teljesen újraterveztük a rezgéskeltő rendszert, hogy javítsunk a hangzásminőségen, a csatornaegyensúlyon, a hangzás kiegyensúlyozottságán. A mozgó tekercsben keletkező igen alacsony feszültségű jel minőségének javítására tovább tökéletesítettük a csillapító elemeket, új anyagot használtunk a nemkívánatos rezgések csillapítására, így minden korábbinál életszerűbb, természetesebb hangzást élvezhetünk. 

Megtartottuk a legjobb hangzás eléréshez szükséges jól bevált anyagokat

 A PP-1000 hangszedőben már bizonyítottan jó hangzást eredményező anyagokat az új zászlóshajónkban is megtartottuk: A tűszár itt is tiszta boron, ennél jobbat még nem találtunk. A mágnestekercs anyaga 6N tisztaságú oxigénmentes rézhuzal, a tekercs csévetest tiszta vas. A vezetékcsillapítót és más egyéb szerkezeti anyagokat is a PP-1000 hangszedőből örökítettük át az új csúcstermékünkbe. 

A hangszedő teste továbbra is a DLC (Diamond Like Carbon, gyémántszerű szén)*1 maradt, ami a többi hangszedőnk esetében is jól bizonyított és bevált. A ház rendkívül merev, ugyanakkor tökéletesen csillapítja a nemkívánatos rezgéseket, így nem keletkeznek a hangzásminőséget rontó mellékzörejek. 

*1 DLC (Diamond Like Carbon, gyémántszerű szén): Ez egy egyedi gyártástechnológiával, gőz alapú szintézissel előállított szénfilm. A keletkező anyag igen merev, nagyon jó az elektromos szigetelő képessége, elektromos és szilárdsági jellemzői közel állnak a gyémántéhoz.

 

Tűcsere

 Az esetlegesen sérült, netán elkopott tű cseréje ügyében keresse a hangszedőt forgalmazó segítségét!

 

A PP-2000 hangszedő műszaki adatai:

 

Az áramgenerálási módszer

Mozgótekercses hangszedő

Impedanciája

4 Ohm

Javasolt tűnyomó erő

17 – 20  mN   (1,7-2,0 gramm) között

Kimenő feszültségszint

0,3 mV (vízszintes irányban, 1 kHz-en, 50 mm/s elmozdulás mellett)

Engedékenysége

8,0 x1 0(e-6) cm/dyne

Frekvencia átvitele

10 Hz – 30 kHz

Csatorna elválasztása

30 dB, vagy nagyobb (1 kHz-en)

Csatorna egyensúlya

1 dB-en belül (1 kHz-en

Javasolt üzemi hőmér-séklet tartomány

20 ℃ - 26 ℃

Nettó tömege

14,3 g

A tűhegy típusa

Gyémánt (vonalban érintkező /line contact/ érintkezés, görbület 0,03 × 0,003 mm)

Tűszár

Tiszta boron, Ø0,26 mm

Mágnes

Szamárium-kobalt mágnes 

A mágneskört alkotó anyag

Permendur

Talp

Rozsdamentes (Gyémántszerű szénfilm bevonat)

A hangszedő teste

Duralumínium (Gyémántszerű szénfilm bevonat)

 

PP-1000 - MC hangszedő

Alacsony impedanciájú MC hangszedő, amely a zene hiteles megszólaltatása mellett arra is képes, hogy kiolvassa a lemez barázdáiból az előadó, a művész zenéhez való viszonyát és az előadói szenvedélyét is tolmácsolja.

A Phasemation tevékenységét hangszedők tervezésével és gyártásával kezdte. Az első hangszedője, a P1 bő10 éve jelent meg a piacon, azóta is folyamatos az új termékek fejlesztése, amelynek során hatalmas tudásanyag, know-how gyülemlett fel. Az egyik legfontosabb felismerésünk a mély- és magasfrekvenciás jelösszetevők természetes, friss hangzásban betöltött szerepe, de megtanultuk azt is, hogy hogyan kell és lehet a testes mélyhangokat a zene, a harmónia szövetébe ágyazni úgy, hogy tökéletesen hitelessé váljék a hangzásélmény. Felgyülemlett tudásunk megtestesítése a PP-1000 MC hangszedő, amely igen sok vonatkozásban tér el a hagyományos építésű hangszedőktől.

 

A PP-1000 MC hangszedő legfőbb jellemzői

 

Újratervezett mágneskör

 

Teljesen újragondoltuk a P-1G mágneskörét, eredményeként új formai kialakítást kapott az elülső mágnesjárom (yoke) és a pólusvas. A módosítások révén nőtt a hangszedő hatásfoka és egyenletesebb lett a mágnesáram eloszlása. A kimenő feszültségszintet is sikerült úgy növelnünk, hogy változatlan maradt a hangszedő tömege.

 

A ház szerkezetét is újragondoltuk

 

Az alapoktól újragondoltuk a P-1 testét is, hogy a lehető legjobb hangzásminőséget tudjuk elérni. A talplemezt és a hangszedő házat rozsdamentes acélra, illetve duraluminra cseréltük. Emellett az egész szerkezet DLC (gyémánt jellegű szén) *1) bevonatot kapott; ezáltal a hangminőség a szerkezet merevségének és kiváló rezgéscsillapító tulajdonságainak köszönhetően oly mértékben javult, hogy az új hangszedő a termékpalettánk csúcsát jelentő termékek közé került. 

*1 DLC (Diamond Like Carbon, gyémántszerű szén): Ez egy egyedi gyártástechnológiával, gőz alapú szintézissel előállított szénfilm. A keletkező anyag igen merev, nagyon jó az elektromos szigetelő képessége, elektromos és szilárdsági jellemzői közel állnak a gyémántéhoz.

 

A legjobb hangzás érdekében a már bevált anyagokat is átörökítettük

 

A P-1G és egyéb hangszedőkben már bizonyítottan jó hangzást eredményező anyagokat az új zászlóshajónkban is megtartottuk: A tűszár itt is tiszta boron, ennél jobbat még nem találtunk. A lengőtekercs anyaga 6N tisztaságú oxigénmentes rézhuzal, a tekercs csévetest tiszta vas.

 

Tűcsere

 

Az esetlegesen sérült, netán elkopott tű cseréje ügyében keresse a hangszedőt forgalmazó segítségét!

 

A PP-1000 hangszedő műszaki adatai:

 

Az áramgenerálási módszer

Mozgótekercses hangszedő

Impedanciája

4 Ohm

Javasolt tűnyomó erő

17-20 mN (1,7 – 2,0 gramm) között

Kimenő feszültségszint

0,29 mV (vízszintes irányban, 1 kHz-en, 50 mm/s elmozdulás mellett)

Engedékenysége

8,0 x1 0(e-6) cm/dyne

Frekvencia átvitele

10 Hz – 30 kHz

Csatorna elválasztása

30 dB, vagy nagyobb (1 kHz-en)

Csatorna egyensúlya

1 dB-en belül (1 kHz-en

Javasolt üzemi hőmér-séklet tartomány

20 ℃ - 26 ℃

Nettó tömege

14,3 g

A tűhegy típusa

Gyémánt (vonalban érintkező /line contact/ érintkezés, görbület 0,03 × 0,003 mm)

Tűszár

Tiszta boron, Ø0,26 mm

Mágnes

Szamárium-kobalt mágnes

A mágneskört alkotó anyag

Permendur

Talp

Rozsdamentes (Gyémántszerű szén-film bevonat)

A hangszedő teste

Duralumínium (Gyémántszerű szén-film bevonat)

 

PP-Mono - Mono MC hangszedő,

 

amely a hiteles zenei megszólalás mellett még arra is képes, hogy az előadó művészek lemezbarázdákba vésett zenei szenvedélyének is hangot adjon. A Phasemation régóta várt mono hangszedője.

Sok audiofil zenerajongó továbbra is ragaszkodik a mono megszólalta-táshoz. Sokan vallják azt is, hogy a forgalomban lévő mono hangszedők jó része nem nyújt kielégítő hangzásteljesítményt. Éppen ezért, meglehetősen hosszú fejlesztési időszak után a Pasemation a mono hangszedők terén is megteremtette a magas szintű harmóniát ”a friss, eleven közép- és felsőtartomány, valamint a rezonáns mélyfrekvenciás hangtartomány” között.

A vállalkozásunk újraindulásának 10. évfordulájára hoztuk forgalomba a PP-Mono hangszedőnket, amelyben a 10 éves kutatási-fejlesztési munkánk eredményét sűrítettük.

 

A termék legfőbb jellemzői és fejlesztési koncepciója

 

Legfőbb jellemzői

 

1. Újratervezett mágnesrendszer

Újraterveztük a mágnesrendszer formáját és belső felépítését is, növelve a hatékonyságát és megnövelve a rendszer felbontóképességét a mono lemezek minél tökéletesebb minőségben történő lejátszásához. A tűhegy sugarát a minél tökéletesebb kiolvasáshoz 1,0 mil. értékre állítottuk be. Tűszárként a mono lemezekhez alkalmasabb, könnyű és erős alumíniumot választottuk. Az eredetileg tervezett mágnestekercset kombinálva vele tökéletes hangzásteret és friss hangzást kaptunk, ami nem egyszerűen megoldható feladat a mono hangszedők világában.

 

2. Erős vázszerkezet

A hangszedő talplemeze és doboza rozsdamentes acélból, illetve duralumíniumból készült. Emellett DLC (Diamond Like Carbon, gyémántszerű szén) *1) bevonatot kapott, ami tovább növeli az eszköz szilárdságát és kiváló rezgéscsillapító hatású anyag.

*1 DLC (Diamond Like Carbon, gyémántszerű szén): Ez egy egyedi gyártástechnológiával, gőz alapú szintézissel előállított szénfilm. A keletkező anyag igen merev, nagyon jó az elektromos szigetelő képessége, elektromos és szilárdsági jellemzői közel állnak a gyémántéhoz.

3. Átörökítettük a csúcsminőségű hangzás elérésében bevált anyagokat, összetevőket

A PP Mono hangszedőbe is átörökítettük a többi csúcsminőségű hangszedőnkben már jó szolgálatot tett alábbi anyagokat és elemeket: szamárium-kobalt mágnest, a 6N tisztaságú oxigénmentes rézből készült mágnestekercset, a tiszta vas csévetestet és még néhány más elemet.

 

Az esetlegesen sérült, netán elkopott tű cseréje ügyében keresse a hangszedőt forgalmazó segítségét!

 

A PP-Mono hangszedő műszaki adatai:

 

Az áramgenerálási módszer

Mozgótekercses hangszedő

Impedanciája

4 Ohm

Javasolt tűnyomó erő

20 mN (2,0 gramm)

Kimenő feszültségszint

0,38 mV (vízszintes irányban, 1 kHz-en, 50 mm/s elmozdulás mellett)

Engedékenysége

8,0 x10(e-6) cm/dyne

Frekvencia átvitele

10 Hz – 30 kHz

Csatorna egyensúlya

1 dB-en belül (1 kHz-en

Nettó tömege

14,7 g

A tűhegy típusa

Gyémánt (kerek /conical/ tűhegy, görbület 0.025 mm /1 mil/)

Tűszár

Alumínium

Mágnes

Szamárium-kobalt mágnes

A mágneskört alkotó anyag

Permendur

Talp

Rozsdamentes (Gyémántszerű szén-film bevonat)

A hangszedő teste

Duralumínium (Gyémántszerű szén-film bevonat)

 

PP-200 - sztereó MC hangszedő

 

Hitelesen szólaltatja meg a zenét, emellett még az előadóművész szenvedélyéről is képet kaphatunk általa.

 

A termék legfőbb jellemzői és tervezési koncepciója

 

Mind több lehetséges felhasználónk kérte, hogy hozzunk létre egy belépő szintű Phasemation hangszedőt. A markáns piaci igénynek engedve jelentünk meg a PP-200-as modellel, amely a csúcsmodelljeink szellemiségét és főbb jellemzőit örökölte. A PP-200 valamivel alacsonyabb szinten nyújtja mindazt, ami a csúcsmodelljeinket jellemzi. A PP-200 felbontása, térleképezése is a nagy modellekre jellemző színvonalú, a középtartománya és a felső regiszterek frissek, elevenek és a nagy testvérmodellekhez hasonlóan ennek a hangszedőnek is testes, de tiszta mélyei vannak.

 

Nagy teljesítményű, neodimium mágnesekkel készült mágneskör.

 

A mágneskör kialakításához neodimium mágnest használtunk. Ez a kimenő feszültségszintet is növeli, de ugyanakkor testes, dinamikus hangzást is biztosít. 

 

A rezgésgátló rendszer újratervezésével jelentősen növeltük a hangszedő letapogatási képességét. 

 

A rezgésgátló rendszer újratervezésével és javításával érezhetően javult a hangszedő letapogatási, barázdakövetési képessége.

 

Ez a hangszedő is a drágább hangszedőknél alkalmazott gyémánt tűhegyet és a boron tűszárat kapta. 

 

A PP-2000-ben és más, drágább modelljeinkben már bizonyított gyémánt tűhegyet, tömör boron tűszárat és a 6N tisztaságú oxigénmentes rézből készült generátortekercset használjuk ebben a hangszedőben is.

 

Új generációs hangszedő ház.

 

Új formájú házat kapott a hangszedő, ez jobban védi a kényes szerkezeti elemeket a vibrációtól. Ezáltal jelentősen javult a hangminősége.

 

A PP-200 hangszedő műszaki adatai:

 

Az áramgenerálási módszer

Mozgótekercses hangszedő

Impedanciája

4 Ohm

Javasolt tű leszorító erő

17-20 mN (1,7 - 2,0 gramm) között

Kimenő feszültségszint

0,3 mV (vízszintes irányban, 1 kHz-en, 50 mm/s elmozdulás mellett)

Engedékenysége

8,5 µ/mN (8,5 x10-6) cm/dyne

Frekvencia átvitele

10 Hz – 30 kHz

Csatorna egyensúlya

1 dB-en belül (1 kHz-en

Nettó tömege

14,7 g

Tűszár

Tiszta boron Ø0,26 mm

A tűhegy típusa

Gyémánt (vonalban érintkező /line contact/ görbület 0,03 x 0,003 mm)

Mágnes

Neodimium

A mágneskört alkotó anyag

Tiszta vas

Talp

Mart duralumínium

A hangszedő teste

Mart alumínium

A hangszedő tömege

10,5 g

 

 

 

 

 

PP-300 - sztereó MC hangszedő

 

Hitelesen szólaltatja meg a zenét, emellett még az előadóművész szenvedélyéről is képet kaphatunk általa.

A termék legfőbb jellemzői és tervezési koncepciója

 

A PP-300-as MC hangszedőnket a cég fennállása 10. évfordulója alkalmából hoztuk forgalomba az új belépő szintű MC hangszedőnként. A közép- és a magasfrekvenciás tartományát „frissesség” jellemzi, a rezonáns mélyhang tartománya, amelyet a legtöbb hagyományos MC hangszedő egyébként alig tud megszólaltatni, érezhetően jelen van a hangképben és kimagasló a hangszedő térleképezési képessége, mivel ennél a hangszedőnél is hasznosítottuk azt a tudást, amelyet a Phasemation akkori zászlóshajója, a PP-1000 modell fejlesztése és gyártása során megszereztünk.

 

1.     A PP-1000 mágneskör technológiája alapján készült 

A hangszedő mágneskörét a Phasemation akkor legjobb hangszedője, a PP-1000 esetében alkalmazott technológiával és anyagokból készítettük. A technológia további finomításával és a gyártási költségek racionalizálásával alacsonyabb árfekvés mellett is sikerült közel ugyanazt a magas színvonalú teljesítményt elérnünk. A szamárium-kobalt mágnesre váltva tovább tökéletesítettük a hangszedő térleképezését, a hangszedő olyan tökéletes jelenlétérzetet, frissességet biztosít, amelyet korábban a P-3 modell esetében még nem tudtunk elérni.

 

2.    A csúcsminőségű hangzás érdekében megőriztük a korábbi hangszedő modellek házát 

A kiváló hangzásteljesítményt nyújtó P-3 modell jól bevált duralumínium házába építettük az új PP300-as alapmodellt. Ugyanakkor az új hangszedő esetében a ház DLC (Diamond Like Carbon, gyémánt jellegű szén) *1) bevonatot kapott; ami mérhetően megnövelte a ház merevségét és rezgéscsillapító képességét. 

*1) A DLC (Diamond Like Carbon, gyémánt jellegű széna gőzfázisú szintézissel, ionfeldolgozással előállított szénfilm neve. Ez az anyag nagyfokú merevségéről és a gyémánt hasonló képességéhez mérhető kiváló elektromos szigetelő tulajdonságáról ismert.

 

3.     A kiváló hangzás megtartása érdekében számos anyagot és megoldást vettünk át az egyéb hangszedőinkből 

A kiváló hangzásteljesítmény és leképezés biztosítása érdekében az alábbi anyagokat és megoldásokat vettük át a PP-300-as hangszedőnkbe az általunk gyártott PP-1000 és egyéb hangszedőkből: A tiszta boronból gyártott tűszárat, a 6N tisztaságú oxigénmentes rézből készült lengőtekercset, a tiszta vas csévetestet és néhány egyéb szerkezeti elemet.

 

A PP-300 hangszedő műszaki adatai:

 

Az áramgenerálási módszer

Mozgótekercses hangszedő

Impedanciája

4 Ohm

Javasolt tű leszorító erő

20 mN (2,0 gramm)

Kimenő feszültségszint

0,28 mV (vízszintes irányban, 1 kHz-en, 50 mm/s elmozdulás mellett)

Engedékenysége

8,0 x 10-6) cm/dyne

Frekvencia átvitele

10 Hz – 30 kHz

Csatorna elválasztása

Legalább 30 dB (1 kHz-en

Csatorna egyensúlya

1 dB, vagy kevesebb (1 kHz-en)

Nettó tömege

11,1 g

Tűszár

Tiszta boron Ø0,26 mm

A tűhegy típusa

Gyémánt (vonalban érintkező /line contact/ görbület 0,03 x 0,003 mm)

Mágnes

Kobalt-szamárium

A mágneskört alkotó anyag

Tiszta vas

Talp

Mart duralumínium

A hangszedő teste

Mart alumínium


 

 

 

PP-500 - sztereó MC hangszedő

 

Hitelesen szólaltatja meg a zenét, emellett még az előadóművész szenvedélyéről is képet kaphatunk általa.

 

A termék legfőbb jellemzői és tervezési koncepciója

 

Legújabb hangszedőnk, a PP-500 valójában a 2015. év végén forgalomba került csúcsmodellünk, a PP-2000 némileg egyszerűbb, kedvezőbb árfekvésű változata.

Miközben csökkentettük az előállítási költségét, gondosan ügyeltünk arra, hogy megmaradjon a PP-2000-es legtöbb jó tulajdonsága, nevezetesen a hangzástér oldalirányú kiszélesítése, a kiváló térleképezés, a friss közép- és felső tartomány és a mélyfrekvenciás hangok tisztasága.

 

Újratervezett mágneskör

 

A PP-500-as MC hangszedőnk a jelenlegi zászlóshajónk, a PP-2000 mágneskör technológiáján alapszik. A PP-2000-es modellhez hasonlóan ennek a modellnek is kivételesen jó a mágnestere, magas a hatásfoka, egyenletes, kiegyensúlyozott hangzást biztosít. 

 

Jelentősen sikerült növelni a hangszedő kimenő jelszintjét anélkül, hogy azzal megnöveltük volna a rezgő rendszerelemek tömegét.

 

Jelentősen megnövelt letapogatási képesség a rezgő rendszer újratervezése révén

 

Az ebben az osztályban optimális hangzásminőség elérése érdekében jelentős mértékben feljavítottuk a PP-300-as modell rezgő rendszerét: A rendszer alapjául duraliminiumot választottunk és a teljes rendszert a PP-500-as modell esetében kitűzött céloknak megfelelően finomhangoltuk.

 

Fáradozásunk eredményeként szenzációsan jó hangzást sikerült elérnünk, a hangszedő hangja természetes, életszerű.

 

A lehető legjobb hangzás érdekében átvettük a sikeres modellünk csúcsminőségű anyagait és szerkezeti elemeit

 

A PP-2000 és más modellek esetében már bizonyított csúcsminőségű anyagokat használjuk a PP-500-as gyártása során is. Az új hangszedőnk a csúcsmodell alábbi szerkezeti elemeit kapta csekély módosításokkal: A tiszta boron tűszárat, a 6N tisztaságú oxigénmentes rézhuzalból készült mozgó tekercset, a tiszta vas csévetestet, a csillapító elemeket és még néhány más alkatrészt.

 

A hangszedő testét a nagy elismertségnek örvendő DLC (Diamond Like Carbon, gyémánt jellegű szén)* bevonattal láttuk el. A bevonat merevsége és magas rezgéscsillapító hatása révén tovább tisztult a hangzás és a hangszedő térleképező képessége.

 

*1) A DLC (Diamond Like Carbon, gyémánt jellegű széna gőzfázisú szintézissel, ionfeldolgozással előállított szénfilm neve. Ez az anyag nagyfokú merevségéről  és a gyémánt hasonló képességéhez mérhető kiváló elektromos szigetelő tulajdonságáról ismert.

 

A PP-500 hangszedő műszaki adatai:

 

Az áramgenerálási módszer

Mozgótekercses hangszedő

Impedanciája

4 Ohm

Javasolt tű leszorító erő

17-20 mN (1,7 - 2,0 gramm) között

Kimenő feszültségszint

0,3 mV (vízszintes irányban, 1 kHz-en, 50 mm/s elmozdulás mellett)

Engedékenysége

8,0 x 10-6) cm/dyne

Frekvencia átvitele

10 Hz – 30 kHz

Csatorna elválasztása

Legalább 30 dB (1 kHz-en

Csatorna egyensúlya

1 dB, vagy kevesebb (1 kHz-en)

Nettó tömege

11,3 g

Tűszár

Tiszta boron Ø0,26 mm

A tűhegy típusa

Gyémánt (vonalban érintkező /line contact/ görbület 0,03 x 0,003 mm)

Mágnes

Kobalt-szamárium

A mágneskört alkotó anyag

Permendur

Talp

Mart duralumínium (Gyémánt jellegű szénnel bevonva)

A hangszedő teste

Mart duralumínium (Gyémánt jellegű szénnel bevonva)