hi-fi+ győztes a conrad-johnson art108a

conrad-johnson ART108A

A GYŐZTES ELEKTRONCSÖVES TELJESÍTMÉNYERŐSÍTŐ

A conrad-johnson ART108A triódás mono teljesítmény-erősítője a nagy elismerést aratott ART27A sztereó erősítő alapjaira épült. De míg az az erősítő egy pár KT88-as csővel termel 36 watt teljesítményt A osztályú triódás üzemmódban, addig az ART108A-ban négy párat találunk ugyanabból a Gold Lion KT88-as csőből triódás egységenként megépítve, vagyis egy pár ART108A 160 watt triódás teljesítményt pumpál ki a kimenetén. Ez az érték egészséges egyensúlyt teremt az elemi erő és a bársonyosan finom triódás hangzás között, amit olyannyira megkedveltek napjaink audió rajongói és a zeneszeretők. Dicséretet érdemel a gyártó azért is, hogy a sokszor kipróbált és igen megbízhatónak bizonyult KT88 mellett maradt a ma egyre kedveltebb, divattá vált olyan új csövek, mint például a KT150 helyett. Világossá vált, miért döntött a conrad-johnson a jól bevált fegyvertára mellett, ami mint korábban is, most is ragyogó hangzásteljesítményt eredményezett.

A készüléket tesztelő Alan Sircom úgy érezte, hogy a conrad-johnson ART108A mono teljesítményerősítő „épp elég energiával rendelkezik ahhoz, hogy a legéhesebb csúcskategóriás toronyhangsugárzókat is biztonsággal meg tudja hajtani úgy, hogy megtartja a kisebb erősítők méltóságát, gyorsaságát és precizitását. Csodálatra méltó, ahogy a nagyobb kiadás egyesíti ezt a két fontos erényt.”

Alan így fejezte be a termék tesztjéről írt beszámolóját: A conrad-johnson ART108A erősítőpárost a rendszerébe kötve úgy hallgathatja meg a jól ismert régi lemezeit, mintha újak lennének azok a gyűjteményében. Egy szóval semmilyen űr sem marad a készülék hangjában, olyan hihetetlen precizitással olvassa ki a lemez barázdáiban elrejtett zenei információt, mint ahogyan azt a legjobb félvezetős erősítőktől szoktuk csak megkapni, de egyetlen félvezetős erősítő sem képes olyan eleganciával, hangszíngazdagsággal és kifinomultsággal tolmácsolni a zenét, ahogyan azt ez a készülék teszi.

„A conrad-johnson ART108A erősítőkkel úgy hallgathatja meg a jól ismert lemezeit, mintha újak lennének azok a gyűjteményében.”