hi-fi+ díjazott a phasemation pp-200

Phasemation PP-200

MELEGEN AJÁNLOTT HANGSZEDŐ

Phasemation PP-200-as hangszedője a Phasemation modellcsalád legalacsonyabban árazott tagja, ugyanakkor a cég zászlóshajójának, a PP-200-nek alapján készült. A lelke egy neodim mágneskör, amely egy jó rezgésgátló tulajdonságokkal rendelkező házba van építve és „közvetlen, színezésektől mentes hangzásképet biztosít. A tűszár boron, a cső átmérője mindössze 0,26 mm, a végén egy egy vonalban érintkező formára csiszolt gyémánttűvel. Maga a ház rendkívül merev, öregített alumínium ötvözetből, duralumíniumból mart szerkezet.

Jason Kennedy tapasztalata szerint „a PP-200 tökéletes munkát végez a lemezbarázdákba vágott rezgések letapogatása és elektromos árammá való alakítása során. A kapott hangban kismértékű kiemelést hallottam a felső és a középső regiszterekben, ami a kelleténél fényesebbé tette az elektromos gitárokat, cintányérokat és számos énekhangot, ugyanakkor hangsúlyozottabbá váltak a mélyek, ami jót tett a mélyhangzás kedvelőinek. Ez a hangzás sok hallgató számára lehet vonzó és néhány lemez meghallgatása után már nem is nagyon tűnik fel.

Mi tagadás, egy jó, de háromszor annyiba kerülő MC hangszedő hangja után ezt hallgatva mindig érzünk egy kis visszalépést, de ez a PP-200 esetében nem olyan fájdalmas veszteség.”

Azt is megjegyezte, hogy „a Phasemation magas tartománya kifinomult, ilyen kemény élektől mentes, lágy magasakat általában csak a sokkal drágább hangszedőktől szoktunk kapni de talán éppen a boron tűszárnak köszönhetően itt letisztult, nyílt, szépen csengő magasakat hallunk.”

Jason végkövetkeztetése az volt, hogy „feltűnően kevés a tű saját hangja, a néma barázdákat hallgatva csak alig hallhatóan erősíti fel a hangszedő ház remegéseit a tű, ami figyelemre méltóan jó tulajdonsága. Ezzel szemben az MC hangszedő mélyei talán kissé túl gazdagok, így a magasait esetleg egy árnyalattal haloványabbnak fogjuk érezni, de ennek ellenére annyira jó a hangzásképe, hogy aligha választaná bárki is a lemez digitális változatát, ha ezzel a hangszedővel olvashatja ki a fekete lemez barázdáiba rejtett zenei tartalmat.”

„Egy jó, de háromszor annyiba kerülő MC hangszedő hangja után ezt hallgatva mindig érzünk egy kis visszalépést, de ez a PP-200 esetében nem olyan fájdalmas veszteség.”